Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Timmermansova misija Nizozemska

Eden od glavnih akterjev bruseljske politike in arhitekt podnebne preobrazbe EU se je odločil za tvegano vrnitev na domači oder.
Frans Timmermans je kot arhitekt podnebne politike EU na muhi evropske desnice. Franc Bogovič ga je označil za zloglasnega. FOTO: Remko De Waal/AFP
Frans Timmermans je kot arhitekt podnebne politike EU na muhi evropske desnice. Franc Bogovič ga je označil za zloglasnega. FOTO: Remko De Waal/AFP
23. 7. 2023 | 21:41
23. 7. 2023 | 21:49
5:47

V nadaljevanju preberite:

Da hoče postati nizozemski premier, je bilo nedvoumno sporočilo Fransa Timmermansa, izvršnega podpredsednika evropske komisije za zeleni dogovor. Izkušeni socialist se po skoraj desetletju v bruseljski palači Berlaymont vrača na Nizozemsko.Tako pod Junckerjem kot v evropski komisiji Ursule von der Leyen je bil eden od glavnih akterjev v Bruslju.

V zadnjih letih v Berlaymontu je vodil zeleni načrt podnebne preobrazbe stare celine, ki je rdeča nit tega mandata evropske komisije. Povezuje široka področja industrije, obnove narave in odpravljanje odvisnosti od fosilnih goriv iz Rusije. Kot arhitekt podnebne politike je za evropsko desnico simbol trajnostno naravnane okoljske in podnebne politike, proti kateri da bi se morali bojevati.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine