Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Straniščni humor naslednice Angele Merkel

Na strankarsko naslednico kanclerke Angele Merkel se je vsul plaz obtožb iz skupnosti LGBTQ+.
Annegret Kramp-Karrenbauer ima velike možnosti tudi za vstop v kanclersko palačo. Foto: Andreas Gebert/Reuters
Annegret Kramp-Karrenbauer ima velike možnosti tudi za vstop v kanclersko palačo. Foto: Andreas Gebert/Reuters
4. 3. 2019 | 19:01
4. 3. 2019 | 19:06
2:02
Karneval naj bi bil dan svobode za norce, kot kažejo ogorčene razprave v Nemčiji, pa med njimi ne bi smelo biti predsednice vladajoče Krščanskodemokratske stranke. Nekdanja posarska premierka Annegret Kramp-Karrenbauer, okrajšano AKK, kot številni zahodni Nemci že dolgo vroča zagovornica karnevalskih norosti, se je ponorčevala iz berlinske frakcije latte macchiato, ki uvaja stranišča za tretji spol. »To je za moške, ki še ne vedo, ali naj lulajo stoje ali sede.«

Na strankarsko naslednico kanclerke Angele Merkel, ki ima velike možnosti tudi za vstop v kanclersko palačo, se je vsul plaz obtožb iz skupnosti LGBTQ+, opravičilo pričakujejo tudi istospolno usmerjeni krščanski demokrati.

Berlinski župan Michael Müller je namignil, da se za humorjem vedno skriva jasna opredeljenost, pri liberalni FDP pa sprašujejo, ali je res tako težko povedati kaj smešnega, ne da bi se norčevali iz družbenih manjšin. To ni prvič, da se je 56-letni mami treh odraslih otrok zareklo med karnevalskimi praznovanji, a bo morala zdaj paziti tudi, kako bo mirila politični vihar.

Bolj konservativno usmerjenim članom njene stranke je bila namreč doslej všeč njena manjša politična korektnost v primerjavi z Angelo Merkel. V mesecih na čelu CDU je AKK načrtno nagovarjala vse, ki so bili razočarani nad kanclerkinim pomikanjem na levo in za konservativno stranko ponovno pridobivala mnoge, ki bi si na čelu CDU bolj želeli enega od njenih tekmecev Friedricha Merza. Morda bo zdaj zanimivo slišati, kaj si o karnevalski šali misli drugi tekmec Jens Spahn. Mladi minister za zdravstvo je namreč poročen z moškim.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine