Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Snežna nevihta na vzhodu ZDA še dodatno ohromila letalski promet

Predsednika ZDA Bidna je nevihta začasno zadržala na letalu Air Force One, v Washingtonu pa je zapadlo do 23 centimetrov snega.
V Washingtonu je zapadlo do 23 centimetrov snega. FOTO: Pablo Porciuncula/AFP
V Washingtonu je zapadlo do 23 centimetrov snega. FOTO: Pablo Porciuncula/AFP
STA
4. 1. 2022 | 11:44
4. 1. 2022 | 13:10
3:01

Po težkem prazničnem tednu odpovedi letov in rekordnem porastu števila primerov okužbe z novim koronavirusom v ZDA je nepričakovano močna zimska nevihta v ponedeljek še dodatno ohromila letalski promet v državi. Predsednika ZDA Joeja Bidena je nevihta začasno zadržala na letalu Air Force One, v Washingtonu pa je zapadlo do 23 centimetrov snega.

Oblasti na letališčih v Washingtonu in Baltimoru so med opoldansko snežno nevihto odredile začasno prizemljitev letal. Zaradi snega pa je bil v svojem letalu Air Force One v oporišču Andrews blizu Washingtona ujet tudi predsednik Biden, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

FOTO: Roberto Schmidt/AFP
FOTO: Roberto Schmidt/AFP

Številni Američani so se po božičnih in novoletnih praznikih zaman trudili vrniti domov, saj je bilo zaradi slabega vremena in kadrovskega primanjkljaja odpovedanih na tisoče letov. Po podatkih spletne strani za spremljanje poletov FlightAware je bilo v ponedeljek, prvi delovni dan leta 2022, do večera po vsem svetu odpovedanih več kot 4900 letov, od tega 3173 letov v, iz ali znotraj ZDA.

Za kadrovske težave letalskih družb je delno kriv tudi porast okužb z novim koronavirusom med člani letalskih posadk.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine