Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Širjenje omikrona kot tekma s časom

Tudi predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen je naklonjena razmisleku o obveznem cepljenju.
O različici omikron vemo dovolj, da smo zaskrbljeni, je dejala predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
O različici omikron vemo dovolj, da smo zaskrbljeni, je dejala predsednica evropske komisije Ursula von der Leyen. FOTO: Kenzo Tribouillard/AFP
1. 12. 2021 | 19:15
1. 12. 2021 | 19:16
4:18

V nadaljevanju preberite:

Razmislek o obveznem cepljenju v EU, cepivo za otroke s 13. decembrom, sto dni za prilagoditev cepiva novim različicam. To je v očeh predsednice evropske komisije Ursula von der Leyen nekaj možnosti med novo fazo boja proti covidu-19.

Stara celina, eno od globalnih žarišč pandemije, je pod dvojnim udarom. Je sredi četrtega vala s hitro rastjo števila okužb, hospitalizacij, smrti. Na drugi strani se je pojavila nova grožnja z različico omikron.

»Imamo dovolj cepiv, ki rešujejo življenja, a niso povsod uporabljena v zadostnem obsegu,« je medijem pojasnjevala predsednica evropske komisije. Odločitve o obveznem cepljenju so že tako v pristojnosti držav članic. Zanj se je odločila le avstrijska vlada, uvedeno naj bi bilo 1. februarja. V EU sicer še ni bilo cepljenih okoli 150 milijonov prebivalcev.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine