Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Putin in Porošenko o izmenjavi zapornikov

Putin je Porošenka pozval k takojšnji izpustitvi zaprtega ruskega novinarja, Porošenko pa k izpustitvi ukrajinskega filmarja Olega Sencova.
Voditelja sta v telefonskem pogovoru po navedbah Kremlja med drugim razpravljala tudi o konfliktu v vzhodni Ukrajini (fotografija je arhivska). FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Voditelja sta v telefonskem pogovoru po navedbah Kremlja med drugim razpravljala tudi o konfliktu v vzhodni Ukrajini (fotografija je arhivska). FOTO: Kevin Lamarque/Reuters
Be. B., STA
9. 6. 2018 | 16:39
9. 6. 2018 | 16:55
2:10
Kijev - Ruski predsednik Vladimir Putin in ukrajinski predsednik Petro Porošenko sta danes v redkem telefonskem pogovoru razpravljala o morebitni izmenjavi zapornikov, so sporočili iz Kremlja. Ob tem se poraja upanje na izmenjavo zapornikov še pred začetkom svetovnega prvenstva v nogometu, ki ga bo od četrtka dalje gostila Rusija.

Putin je po navedbah Kremlja v telefonskem pogovoru Porošenka pozval k takojšnji izpustitvi zaprtega ruskega novinarja. Porošenko pa je ob tem ruskega predsednika pozval k izpustitvi ukrajinskega filmarja Olega Sencova, ki gladovno stavka že od 14. maja, ter drugih »ukrajinskih političnih zapornikov«, poroča francoska tiskovna agencija AFP.

Rusija in Ukrajina sta sporočili, da bosta v »bližnji prihodnosti« v drugo državo odposlali svoje predstavnike za človekove pravice, ki bodo obiskali zapornike. Podrobnosti sicer nista navedli.



Voditelja sta v telefonskem pogovoru po navedbah Kremlja med drugim razpravljala tudi o konfliktu v vzhodni Ukrajini.
Do njunega pogovora je sicer prišlo dva dni pred napovedanim srečanjem med ruskim in ukrajinskim zunanjim ministrom v Nemčiji. Razprava, pri kateri bosta sodelovali tudi Nemčija in Francija pa bo po napovedih osredotočena predvsem na obuditev mirovnih pogajanj glede konflikta v vzhodni Ukrajini, ki je od leta 2014 terjal več kot 10.000 življenj.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine