Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Prijeli žensko, ki naj bi podtaknila požar v Šibeniku

Gasilska intervencija je trajala 28 ur, škodo so ocenili na okoli pet milijonov kun.
FOTO: Cropix
FOTO: Cropix
A. V., P. V.
29. 7. 2019 | 08:01
29. 7. 2019 | 15:32
2:46
Hrvaška policija je v nedeljo pridržala žensko, za katero sumijo, da je podtaknila požar v bližini Šibenika, poroča Index.



»V povezavi s požarom na področju šibeniške Dubrave vas obveščamo, da je policija po navedbah očividcev odkrila, da gre za podtaknjen požar,« so sporočili iz hrvaške policije. »Potem ko smo zožili krog osumljencev, smo aretirali žensko, za katero sumimo, da je sprožila požar.«

Gre sicer za 53-letno domačinko, ki se zdravi zaradi psihičnih težav, poroča Šibenski portal. Delala je kot uslužbenka hrvaških avtocest na cestnih postajah, dan po prijetju pa je bila privedena na zaslišanje pred sodnika. »Malo po prvi uri popoldne v Dubravi pri Šibeniku je osumljenka z vnaprej določeno namero zavestno podtaknila požar. Pred prihodom na delo je požar podtaknila s kockami za prižiganje ognja,« so pojasnili hrvaški policisti na današnji novinarski konferenci ter dodali, da je 53-letnica uporabila dve pakiranji kock za podžig. 

FOTO: 24sata
FOTO: 24sata


Za tovrstna kazniva dejanja je na Hrvaškem predvidena zaporna kazen od enega do desetih let. Osumljenka je bila zaradi sorodnih kaznivih dejanj že v preteklosti znanka policije. Zoper 53-letnico se je že leta 2017 vodil kazenski postopek, v katerem so ji očitali, da je podtaknila sedem požarov. Takrat so ji po mnenju sodne prakse določili nujno zdravljenje v psihiatrični ambulanti. Drugih disciplinskih ukrepov niso izrekli, saj so presodili, da ni možnosti ponovitve kaznivega dejanja. 

FOTO: Cropix
FOTO: Cropix


Požar je konec prejšnjega tedna močno ogrožal okolico Šibenika, sedaj pa je pod popolnim nadzorom. Gasilska intervencija je trajala 28 ur, škodo so ocenili na okoli pet milijonov kun (670.000 evrov).

​Gorelo je na približno 900 hektarjih površine. Ognjene zublje je gasilo 230 gasilcev, 50 vojakov in vojaška letala, poroča portal 24sata, od tega so se lažje poškodovali štirje gasilci. Med požarom so evakuirali okoli 50 prebivalcev in turistov.

FOTO: 24sata
FOTO: 24sata

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine