Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Prelomni 15. november na Kubi

Napovedni so protesti za spremembe in ponovno odpiranje turizma. Vojska in policija sta že nekaj dni v popolni pripravljenosti.
15. november se je za vlado in partijo v Havani zdaj že spremenil v dan obrambe revolucije in suverenosti. FOTO: Adalberto Roque/Afp
15. november se je za vlado in partijo v Havani zdaj že spremenil v dan obrambe revolucije in suverenosti. FOTO: Adalberto Roque/Afp
15. 11. 2021 | 14:15
15. 11. 2021 | 14:26
4:17

V nadaljevanju preberite:

Kubanska vlada je včeraj odvzela dovoljenje za delo dopisniku španske tiskovne agencije EFE, ker si je upal objaviti pogovor z Yuniorjem Garcío, pobudnikom doslej največjih protestov proti režimu; tega zdaj resda vodi Miguel Díaz-Canel, a še vedno trdijo, da je Castrov. Protesti so prepovedani, vojska in policija sta že nekaj dni v popolni pripravljenosti.

Kako se na napovedane proteste odziva vlada in partija v Havani? Koliko mladih je še vedno zaprtih v kubanskih zaporih in zakaj je petnajsti november postal prelomni datum na Kubi? Se Američanom nasmiha prva prva realna priložnost za rušenje havanskega režima?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine