Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Pred mošejo ranjeni dve osebi, tudi imam

Eden od ranjenih je tamkajšnji imam. Napadalca so našli mrtvega.
Primer preiskuje sodna policija. FOTO: Fred Tanneau/Afp
Primer preiskuje sodna policija. FOTO: Fred Tanneau/Afp
STA
27. 6. 2019 | 19:28
27. 6. 2019 | 20:28
1:39
Pred mošejo v Brestu na severozahodu Francije sta bili danes v streljanju ranjeni dve osebi, ki pa nista v življenjski nevarnosti.

Do streljanja je prišlo okoli 16. ure. Strelec je zbežal z avtomobilom, ki ga je nato policija našla praznega. Ranjena so odpeljali v bolnišnico. Imama Rachida El Jaya so zadele štiri krogle, dve v trebuh, dve pa v nogo. Druga žrtev je vernik, ki sta ga dve krogli zadeli v noge.

Primer preiskuje sodna policija. Tožilstvo v Parizu je sporočilo, da bo primer preučil protiteroristični oddelek policije, ki je povezan s sodiščem v Brestu.

Druga žrtev je vernik, ki sta ga dve krogli zadeli v noge. FOTO: Fred Tanneau/Afp
Druga žrtev je vernik, ki sta ga dve krogli zadeli v noge. FOTO: Fred Tanneau/Afp


Tožilec iz Bresta Jean-Philippe Recappe je po poročanju agencije Reuters povedal, da je neznani napadalec streljal na ljudi, ko so prihajali iz mošeje. Dodal je, da ni jasno, ali gre za versko motiviran napad ali za napad iz kakih drugih razlogov.

Vir pri policiji je povedal, da so domnevnega strelca našli mrtvega blizu letališča, približno deset kilometrov od mošeje. Imel je strelno rano v glavi, šlo pa naj bi za samomor.

Francoski notranji minister Christophe Castaner je tvitnil, da varnostne sile iščejo storilca, policiji po državi pa je naročil, da okrepi varnost okoli verskih objektov.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine