Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Politične igre z zeleno revolucijo

V evropskem parlamentu namesto zgodovinske prelomnice kaos pri odločanju o aktih za zmanjšanje izpustov CO2.
Cilj svežnja Pripravljeni na 55 je, da bi do leta 2030 v primerjavi z letom 1990 znižali izpuste za 55 odstotkov. FOTO: Christof Stache/AFP
Cilj svežnja Pripravljeni na 55 je, da bi do leta 2030 v primerjavi z letom 1990 znižali izpuste za 55 odstotkov. FOTO: Christof Stache/AFP
9. 6. 2022 | 21:44
6:06

V nadaljevanju preberite:

Odločanje evropskega parlamenta o več aktih iz svežnja Priprav­ljeni na 55 kot glavnega dela zelene revolucije na stari celini je bilo zamišljeno kot zgodovinski dan. Toda nesoglasja političnih skupin so povzročila, da velik del svežnja še ni šel skozi ­parlamentarno sito.

Daljnosežen bi lahko bil načrt, da bi bila od leta 2035 v Evropski uniji prepovedana prodaja novih avtomobilov in lahkih gospodarskih vozil z motorji z notranjim zgorevanjem. Kljub nasprotovanju EPP, ki je zagovarjala znižanje izpustov le za 90 odstotkov, je bil predlog v parlamentu potrjen.

V evropski avtomobilski industriji so se v zadnjih letih zgodili premiki in že sama podjetja stavijo na električno prihodnost. Iz Volkswagna so po glasovanju evropskega parlamenta sporočili, da je načrtovani konec za motorje z notranjim zgorevanjem leta 2035 ambiciozen, a dosegljiv.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine