Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Po pomoč je šel h gasilcem, ti pa niso vedeli, da gori (VIDEO)

Jezni prebivalci skoraj povsem uničene vasi Mati so se soočili z obrambnim ministrom.
Uničenje, ki ga je za seboj pustil požar v Mati. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Uničenje, ki ga je za seboj pustil požar v Mati. FOTO: Alkis Konstantinidis/Reuters
Tina Vovk
26. 7. 2018 | 14:14
26. 7. 2018 | 15:00
1:35
Atene – Grški obrambni minister Panos Kammenos je obiskal prizadeto mesto Mati, kjer so ga tamkajšnji prebivalci obtožili, da jih je pustil na cedilu. »Nihče ni prišel. Nobenega letala ni bilo, nobene zaščite, ničesar. Ljudje so plavali v morju več ur, nihče jim ni pomagal,« so zabrusili ministru, ki sta ga spremljala tamkajšnji župan in poveljnik grških letalskih enot.


 
Eden izmed prebivalcev letovišča Mati je BBC povedali, da je med požarom prišel do gasilske postaje po pomoč, tam pa ugotovil, da gasilci za požar sploh ne vedo. Drug prebivalec se je pritožil, da so ljudem svetovali, naj pred ognjem zbežijo v morje, a večina starejših do morja sploh ni mogla priti.
 


Kammenos, ustanovitelj stranke Neodvisni Grki, je obtožbe prebivalcev zavrnil. Nekateri prebivalci so zaprli ceste do morja, je zatrdil, ko so postavljali črne gradnje. »To je zločin iz preteklosti. Obala okoli Aten je polna zgradb, ki so večinoma brez dovoljenja,« je dejal za BBC in ocenil, da so bile te stavbe ovira na poti ljudem, ko so bežali.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine