Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Po nerodnem pristanku letalo končalo v treh kosih

Umrl je najmanj en človek, 157 je poškodovanih, je sporočil turški minister za zdravje Fahrettin Koca.
Letalo se je prelomilo in zajel ga je požar. FOTO: Muhammed Demir/AFP
Letalo se je prelomilo in zajel ga je požar. FOTO: Muhammed Demir/AFP
Be. B., STA
5. 2. 2020 | 17:26
5. 2. 2020 | 22:22
2:03
Na istanbulškem letališču Sabiha Gokcen je letalo nizkocenovnega letalskega prevoznika ob pristajanju zdrsnilo z letalske steze, letalo pa je končalo v treh kosih, poročanje turških medijev povzema Sky News. Nesreča se je zgodila zaradi grobega pristanka. Umrl je najmanj en človek, 157 je poškodovanih, je v večernih urah sporočil turški minister za zdravje Fahrettin Koca

Istanbulski guverner Ali Yerlikaya je sprva dejal, da je letalo boeing 737 zdrsnilo s steze kmalu po pristanku ter kasneje sporočil, da bilo poškodovanih najmanj 120 ljudi, ki so jih odpeljali v bolnišnice. Dodal je, da so »z izjemo enega ali dveh oseb« vsi dobro. Televizija NTV je poročala, da sta med poškodovanimi tudi oba pilota, njuno zdravstveno stanje pa naj bi bilo resno.

Letalo letalskega prevoznika Pegasus je prevažalo 177 ljudi, in je priletelo iz mesta Izmir. Na posnetkih nesreče je videti, da je sprednji del letala v celoti uničen, ter potnike, kako letalo zapuščajo prek krila.
 


Kot je po poročanju nemške tiskovne agencije DPA dejal Turhan, je zagorel motor pod krilom letala. Večina potnikov je lahko sama zapustila letalo, je dodal po poročanju francoske tiskovne agencije AFP. Turška tiskovna agencija Anadolu poroča, da so požar že pogasili.

Letališče so po nesreči zaprli in vse lete so preusmerili na glavno mednarodno istanbulsko letališče.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine