Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Papež v največji muslimanski državi

Frančišek je v Indoneziji začel svojo najdaljšo pot. Srečanje z migranti, sirotami in brezdomci.
V Indonezijo je danes prišel s štirimi leti zamika, prvotne načrte mu je leta 2020 prekrižala pandemija covida-19. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
V Indonezijo je danes prišel s štirimi leti zamika, prvotne načrte mu je leta 2020 prekrižala pandemija covida-19. FOTO: Tiziana Fabi/AFP
3. 9. 2024 | 20:00
4:22

V nadaljevanju preberite:

Dialog, sodelovanje med vsemi verstvi se zdi temeljni cilj najdaljše, tudi najbolj naporne turneje, ki jo je danes v Džakarti začel papež Frančišek. V Indonezijo je prišel s štirimi leti zamika, prvotne načrte mu je leta 2020 prekrižala pandemija covida-19.

V državi živi največ muslimanov na svetu, kar se zdi staremu in bolnemu poglavarju cerkvene države pravšen motiv za pogovore o sodelovanju verstev, o miru in sožitju, tudi o ohranitvi narave, podnebnih spremembah in skrbi za migrante, ki jih je poln ves svet.

Prvi dan po dolgem letu iz Rima v Džakarto, ki je trajal kar trinajst ur, papež ni imel programa, na letališču so ga vozili v invalidskem vozičku, potem pa presedli v skromen majhen avtomobil, v nasprotju z vsemi protokolarnimi navadami države gostiteljice. Čeprav je bil prost, se je kmalu po prihodu srečal z reveži, predvsem z migranti, sirotami in brezdomci, ki so jih polne velemestne ulice.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo za samo 9,99€ mesečno.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine