Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Čestitko ob zmagi poslali na napačen naslov

Delova komentatorja Ali Žerdin in Janez Markeš menita, da Donald Trump odhaja v zgodovino in da bo zmaga Joa Bidna zaznamovala ves svet.
Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat o ameriških volitvah. FOTO: Leon Vidic/Delo
Ali Žerdin in Janez Markeš tokrat o ameriških volitvah. FOTO: Leon Vidic/Delo
11. 11. 2020 | 15:50
4. 5. 2021 | 09:48
1:21
Uradni rezultat predsedniških volitev v Združenih državah Amerike sicer še ni znan, a prednost Joeja Bidna se je po štetju glasov še povečala. Medtem ko Biden že prejema čestitke iz vsega sveta, odhajajoči predsednik Donald Trump rezultatov ne priznava. Ali Žerdin in Janez Markeš sta pričakovala, da bo temu tako.  



Markeš trdi, da se bo nova Amerika zgodila v vsakem primeru mimo Trumpa in da bo Bidnova zmaga zaznamovala ves svet. »Trump je zgodovina,« pravi Markeš. 

Žerdin spomni, da je Slovenija ena redkih držav sveta, ki iz vladne pisarne na Bidnov naslov ni poslala čestitke ob zmagi, je pa odpotovala čestitka ob 'zmagi' v Belo hišo, Donaldu Trumpu, ki jo je poslal slovenski premier Janez Janša. Žerdin trdi, da je to škodovalo mednarodni podobi Janeza Janše, pa tudi ugledu Slovenije, kar predstavlja resen problem. Bi moral tisti, ki ga je povzročil, zapustiti svojo pisarno? 
 

Preberite tudi:


image_alt
Zaradi Trumpa je svet slabši kot pred štirimi leti

image_alt
Policijska ura

image_alt
Si mora sodstvo ugled zaslužiti?

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine