Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Očitki o sumljivih kupčijah zadeli tudi EPP

Čeprav je središče preiskav v Nemčiji, je nekaj živčnosti tudi v bruseljski centrali največje evropske politične družine.
Manfred Weber, ki vodi evropske poslance (EPP) od leta 2014, znotraj svoje politične družine posluša očitke. FOTO: Lehtikuva/Reuters
Manfred Weber, ki vodi evropske poslance (EPP) od leta 2014, znotraj svoje politične družine posluša očitke. FOTO: Lehtikuva/Reuters
7. 4. 2023 | 21:49
4:56

V nadaljevanju preberite:

Da je policija opravila preiskavo na bruseljskem sedežu največje politične družine na stari celini, Evropske ljudske stranke (EPP), je bila sama po sebi odmevna novica. Po lanskem izbruhu korupcijske afere Katar v evropskem parlamentu je v strankarski politiki na ravni EU veliko živčnosti in negotovosti.

Za vodjo EPP, tako frakcije v evropskem parlamentu kot celotne strankarske družine, Manfreda Webra, ki je Voigta pripeljal v Bruselj, je zadeva vsaj neprijetna, saj so očitki povezani z vodenjem njegove kampanje. Logično je, da bi radi v EPP vse skupaj prikazali kot izključno nemško preiskavo, ki ni ­neposredno povezana z Brusljem in EPP. Tudi primerjave z afero Katar naj bi bile veliko ­pretiravanje.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine