Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Nevidni potniki s tržaške železniške postaje

Ljudem, ki se v Trstu nimajo kam zateči, pomagajo prostovoljne organizacije.
Prostovoljci organizacije No Name Kitchen vsak večer obiščejo ljudi, ki noč preživijo na tržaški železniški postaji, in jim prinesejo topel čaj. FOTO: Ali Mudassar
Prostovoljci organizacije No Name Kitchen vsak večer obiščejo ljudi, ki noč preživijo na tržaški železniški postaji, in jim prinesejo topel čaj. FOTO: Ali Mudassar
20. 9. 2024 | 06:00
5:39

V nadaljevanju preberite:

»Nihče jih sploh ne opazi, kot da so nevidni!« pravi Ikram Jarmouni, študentka in prostovoljka pri nevladni organizaciji No Name Kitchen iz Trsta, ki pomaga prebežnikom oziroma »ljudem na poti«. Ti se po zaprtju nekdanjega skladišča Silos večinoma znajdejo na tržaški železniški postaji.

»Ne le mladi, tudi družine se tukaj zadržujejo v nočnem času, saj nimajo kam. Okoli železniške postaje se zbere od 120 do 140 ljudi. Če je mraz, se zadržujejo notri, od koder pa jih po polnoči, ko se postaja zapre, vržejo na cesto. Pred poslopjem potem, zaviti v termo vreče, pričakajo četrto ali peto uro zjutraj, ko jih varnostniki spodijo še od tam, ker da poteka čiščenje,« razlaga sogovornica. Prostovoljci No Name Kitchen jim vsak večer okoli desete ure prinesejo topel čaj, kar z veseljem sprejmejo. Po njenih besedah gre za gesto dobre volje, s katero jim želijo povrniti vsaj malo humanosti, ki so je bili oropani na zloglasni balkanski begunski poti.

Zakaj v Trstu ne poskrbijo za ljudi, ki so prisiljeni spati na cesti? Kako na to gledajo Tržačani? Kaj kažejo podatki o porastu kriminala v mestu?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine