Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Bratje prihajajo tudi po balkanski poti

Verniki so mašo, ki jo je daroval Frančišek, prekinjali z aplavzi. Slišali sta se tudi slovenska beseda in pesem.
Na Velikem trgu se zbralo več kot 8500 ljudi. FOTO: Andreas Solaro/Afp
Na Velikem trgu se zbralo več kot 8500 ljudi. FOTO: Andreas Solaro/Afp
8. 7. 2024 | 05:00
8. 7. 2024 | 10:39
7:10

V nadaljevanju preberite:

»Papežu sem podaril svojo knjigo Zgodbe o stereotipih, nasmehnil se je, pogovarjala sva se z očmi. Bilo je zelo čustveno ... prelepo,« je dejal Ali Mudassar, prostovoljec pri tržaški skupnosti Svetega Egidija, ki pomaga ljudem na begu; teh je v Trstu, kjer se konča balkanska pot, veliko. S Frančiškom se je srečal včeraj zjutraj, še pred mašo na tržaškem osrednjem trgu.

Papež Frančišek je včeraj obiskal Trst – kot mesto na stičišču kultur in narodov – v okviru jubilejnega 50. socialnega tedna italijanskih katolikov. Z mašo, ki jo je daroval na Velikem trgu, je sklenil petdnevno dogajanje, ki ga je zaznamovalo razmišljanje o demokraciji in participaciji.

»Bog se skriva v temnih kotičkih mesta. Njegova prisotnost se odkriva v trpljenju,« je včeraj pred več kot 8500 verniki na tržaškem osrednjem trgu med drugim dejal papež Frančišek. Zavzel se je za prevlado upanja tudi med tistimi, ki v mesto prihajajo po balkanski begunski poti – »da bi se lahko vsi imenovali bratje«.

Kaj je o papeževem obisku dejala prostovoljka Diletta Viezzol? Kako je dogodek odmeval med slovenskimi katoliki v Italiji? 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine