Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Najpomembnejše milansko letališče bodo poimenovali po Berlusconiju

Najbolj trdoživ italijanski politik, znan tudi pod vzdevkom Vitez, je umrl junija lani. Star je bil 86 let.
Umrl je star 86 let. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
Umrl je star 86 let. FOTO: Guglielmo Mangiapane/Reuters
STA
6. 7. 2024 | 14:03
6. 7. 2024 | 14:03
2:07

Najpomembnejše letališče v Milanu, znano pod imenom Milan-Malpensa, bo v prihodnje nosilo ime nekdanjega predsednika italijanske vlade in tajkuna Silvia Berlusconija, ki je umrl lani. Odločitev o spremembi imena, ki jo je sprejela Italijanska uprava za civilno letalstvo (ENAC), je v petek naznanil italijanski minister za promet Matteo Salvini.

Župan Milana Beppe Sala iz vrst Demokratske stranke preimenovanju sicer nasprotuje, saj vztraja, da mora država spoštovati pravilo, ki narekuje, da se lahko javne zgradbe ali trge po znani osebi imenuje šele deset let po njihovi smrt.

Prejšnji mesec je milanski mestni svet sicer zavrnil načrt o gradnji trga Silvia Berlusconija, ki je kot predsednik desničarske stranke Naprej Italija zavzemal popolnoma drugačna politična stališča od milanskega župana Sale.

Berlusconi, ki se je rodil v Milanu, je v italijanski politiki igral vidno vlogo skoraj tri desetletja. Kljub škandalom in sodnim postopkom, ki so omadeževali njegovo podobo, je trikrat zasedel položaj premierja. Najbolj trdoživ italijanski politik, znan tudi pod vzdevkom Vitez, je umrl junija lani. Star je bil 86 let. Pred smrtjo je dve leti bolehal za kronično levkemijo.

Letališče Malpensa se nahaja približno 50 kilometrov izven Milana, kjer sta še dve manjši letališči - letališče Bergamo, ki ga uporabljajo pretežno za nizkocenovne lete, in manjše letališče Linate. V preteklosti so po Berlusconiju sicer nameravali poimenovati najmanjše od treh milanskih letališč.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine