Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Na Kitajskem izginil še drugi kanadski državljan

Kanadski državljan Michael Spavor je svojo državo obvestil, da ga na Kitajskem zaslišujejo. 
Michael Spavor FOTO: Wang Zhao/AFP
Michael Spavor FOTO: Wang Zhao/AFP
S. S.
13. 12. 2018 | 07:37
13. 12. 2018 | 08:47
1:43
Kanadski državljan Michael Spavor, poslovnež v kitajskem mestu Dandong v bližini meje s Severno Korejo, je kanadske pristojne službe ta teden obvestil, da ga zaslišujejo. Nato se je za njim izgubila sled. Zunanje ministrstvo se zdaj trudi, da bi ugotovili, kaj se je zgodilo s Spavorom, je povedal tiskovni predstavnik ministrstva Guillaume Berube.

Ta teden so kitajske oblasti prijele nekdanjega kanadskega diplomata Michaela Kovriga, česa ga bremenijo, ni natančno znano. Kitajski državni mediji so poročali, da ga sumijo dejanj, ki ogrožajo kitajsko nacionalno varnost.

Kitajsko je močno razburila poteza Kanade, ko so v Vancouvru aretirali finančno direktorico Huaweia Meng Wanzhou, ki pa so jo po plačilu varščine izpustili.

Zunanja ministrica Chrystia Freeland je pojasnila, da so s Kitajsko že v pogovorih okoli Kovriga, ni pa hotela pojasnjevati okoliščin izginotja drugega kanadskega državljana.

Spavor je pomagal Rodmanu na poti v Severno Korejo. FOTO: Kcna/AFP
Spavor je pomagal Rodmanu na poti v Severno Korejo. FOTO: Kcna/AFP


Spavor vodi agencijo, ki organizira poslovna in turistična potovanja v Severno Korejo. Kot navaja BBC, je pomagal organizirati obisk košarkarskega zvezdnika Dennisa Rodmana v Severni Koreji leta 2013.

Spavor je nazadnje tvitnil v nedeljo, da se odpravlja v južnokorejski Seul, a do tja ni nikoli prispel.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine