Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Musk britanskega potapljača oklical za pedofila, ta razmišlja o tožbi

Britanski potapljač Vernon Unsworth razmišlja o pravnih postopkih zaradi izrečenih opazk.
Menite, da bi se moral Elon Musk opravičiti? FOTO: AFP
Menite, da bi se moral Elon Musk opravičiti? FOTO: AFP
S. S.
16. 7. 2018 | 10:50
18. 7. 2018 | 11:36
3:18
Ameriški milijarder Elon Musk se zadnje čase vse bolj zapleta v dvoboje na twitterju, ko mu komentarji o njegovem delu niso všeč. Nazadnje je bil tarča kritik (in tudi hvale), ko se je vpel v reševanje tajskih dečkov iz jame Tam Luang, za kar je oblikoval posebno mini podmornico. Že v začetni fazi reševanja so ga kritizirali, da podmornica nikakor ni primerna za ta tip reševanja, in so ga zato tudi zavrnili. Takrat se je na njemu dragem družbenem omrežju odzval na poročanje BBC in dodal pismo britanskega potapljača Richarda Stantona, ki ga je spodbujal, naj nadaljuje razvijanje novega produkta.



Zdaj pa se je spravil na enega izmed ključnih mož pri reševanju, britanskega potapljača Vernona Unswortha, ki je Muskovo sodelovanje pri reševanju označil za dobro marketinško potezo. Šef SpaceX in Tesle je sporočil, da bo naredil videoposnetek, da bi lahko uresničili njegovo idejo in dodal: »Oprosti 'pedo' (v angleščini je »pedo« okrajšava za pedaophile ali v prevodu pedofil, op. a.), prav prosil si za tole.« 

Britanski potapljač je nad kleveto, da je pedofil, ki nima nikakršne podlage, presenečen in jezen, navaja Guardian. »Menim, da me je oklical za pedofila. Mislim, da je vsem jasno, kakšnega kova je Musk,« je dejal pred jamo, kjer poteka čistilna akcija. Potapljač je dodal, da je opazka napad ne le nanj, ampak na celotno reševalno ekipo. Na vprašanje, ali razmišlja o pravnih postopkih zoper Muska, je odgovoril pritrdilno, še navaja Guardian. 

​Musk je medtem že izbrisal sporne tvite. 

Serijski podjetnik se je jezno odzval na intervju z Unsworthom, ki je povedal, da predlagana mini podmornica »ni imela nikakršne možnosti, da bi delovala«. 



»(Musk) ni imel predstave, kako so videti jamski prehodi. Podmornica, ki je bila, kot vem, dolga 1,6 metra, je bila negibljiva in ne bi nikakor plula skozi zavoje in ovire,« je, kot dodaja Guardian, dejal Unsworth. Musk je nato v seriji tvitov zapisal tudi sporno označbo »pedofil«. Ko je uporabnik twitterja izpostavil, kaj pravzaprav je izrekel, je Musk odvrnil: »Stavim, da je res.« Tudi ta tvit je Musk že izbrisal. 

​Unsworth, ki živi na Tajskem in je bil eden prvih na kraju nesreče, ko je voda zalila jamo in ujela 12 najstnikov in njihovega trenerja, je povedal, da je shranil posnetke zaslona s spornimi tviti, in dodal, da je Musk »izgubil kompas«. 

Podmornica, ki jo je razvil Elon Musk. FOTO: Reuters
Podmornica, ki jo je razvil Elon Musk. FOTO: Reuters


​Musk ima zvesto skupino podpornikov, a tokrat so večinoma združeni, da je šel predaleč in bi se moral opravičiti. 
 
Musk se je na twitterju že večkrat uprl svojim kritikom. Še posebno jezen je bil na medije, ki so se spravljali na težave v avtomobilskem podjetju Tesla. Takrat je v njegovi glavi vzniknila ideja o posebnem portalu, na katerem bi ocenjevali medije. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine