Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Moški je vodil srednjeveški kult, ženske so bile njegove sužnje

Policija sumi, da je šlo za morilski obred – »zahtevano ubijanje in samomor«.
V mestu Gifhorn blizu Hannovra so našli še dve trupli. FOTO: AFP
V mestu Gifhorn blizu Hannovra so našli še dve trupli. FOTO: AFP
A. V.
16. 5. 2019 | 11:11
16. 5. 2019 | 11:37
2:26
Preiskovalci skrivnostnih umorov v Nemčiji imajo vse več odgovorov. Najprej so v manjšem hotelu v mestecu Passau na Bavarskem našli tri trupla, nato še dve v stanovanju ene od pokojnic iz hotela, a še bolj kot nasilna smrt pretresa način umora.

Vse tri žrtve iz hotela so bile usmrčene s samostrelom, obenem je bila nenavadna tudi njihova zunanjost – moški je imel dolgo belo brado, ženski pa sta bili oblečeni v črni srednjeveški obleki.


 

Držala sta se za roke


Nemški in britanski mediji poročajo, da je bil moški Torsten W. (53 let) vodja nasilnega srednjeveškega kulta, v hotelski sobi pa sta umrli še dve članici kulta Kerstin E. (33 let) in Farina C. (30 let). Ko so odkrili njihova trupla, sta Torsten in Kerstin ležala v postelji in se držala za roko, v bližini je na tleh ležalo še Farinino truplo.

Policija sumi, da je šlo za morilski obred – »zahtevano ubijanje in samomor«. Domnevajo, da je Farina najprej ustrelila par na postelji, zatem še sebe.

Hotel, v katerem so našli prva tri trupla. FOTO: AFP
Hotel, v katerem so našli prva tri trupla. FOTO: AFP

 

Novačil jih je na tečaju borilnih veščin


Kasneje so v Farininem stanovanju v mestu Gifhorn blizu Hannovra našli še dve trupli, eno pripada njenemu partnerju, 35-letnemu Gertrudu C., imena 19-letne ženske pa policija ni hotel razkriti, enako velja za način umora. Gifhorn in Passau sta sicer med seboj oddaljena približno 650 kilometrov.

Vse več je informacij o Torstnu, poveljniku srednjeveškega kulta. Pod nadzorom je menda imel štiri ženske, vse so mu bile podložne. Nadzoroval jih je s fizičnim in psihičnim nasiljem, imeli so tudi spolne odnose.

Nemški mediji poročajo, da je bila članica kulta tudi 19-letna žrtev v stanovanju na drugem koncu Nemčije. Torsten je menda ženske novačil prek tečaja borilnih veščin, a ni znano, kako mu je uspelo v le nekaj tednih tako močno vplivati na svoje učenke.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine