Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Meghan Markle in princ Harry obtožujeta kraljevo »ustanovo«

Rasizem in ignoriranje naj bi nekdanjo igralko med nosečnostjo pripeljala na misli o samomoru.
Meghan in Harry sta s svojimi izjavami šokirala celo Oprah Winfrey. FOTO: Joe Pugliese/AFP
Meghan in Harry sta s svojimi izjavami šokirala celo Oprah Winfrey. FOTO: Joe Pugliese/AFP
8. 3. 2021 | 04:38
8. 3. 2021 | 08:42
4:25
Meghan si nikoli ni predstavljala, kako je, če poročiš princa, kako poteka vsakdan delovnih članov kraljeve družine. Odrasla je v Los Angelesu, kjer človek nenehno srečuje znane osebnosti, a je kraljeva družina po njenih besedah nekaj čisto drugega: njen princ je ni vprašal le, ali hoče srečati njegovo staro mamo, ampak tudi, ali se zna prikloniti.

image_alt
Harry in Meghan pri Oprah: Ali je prepozno za oskarjevsko nominacijo?


Meghan je seveda nekdanja igralka, ki je poročila britanskega princa Harryja, po začetni naklonjenosti pa so britanski tabloidi proti njej usmerili vse topove. V dveurnem pogovoru s kraljico ameriških voditeljev oddaj Oprah Winfrey v Los Angeles preseljena vojvoda in vojvodinja Susseška nista vrnila strelov le medijem, ampak vsej kraljevi družini. Edina neomedeževana je ostala kraljica Elizabeta II., vse druge pa je najprej Meghan sama in na koncu skupaj s Harryjem obtožila laži, slabih namenov ali vsaj ignoriranja njunega trpljenja.

Pravljica princa in igralke se ni končala, kot sta si zamislila.<br />
FOTO: Hannah Mckay/Reuters
Pravljica princa in igralke se ni končala, kot sta si zamislila.
FOTO: Hannah Mckay/Reuters


»Ustanova«, kot je Meghan imenovala kraljevo družino, je ni zavarovala pred lažjo, da je med pripravami na poroko spravila v jok vojvodinjo Kate, soprogo Harryjevega brata Williama. V resnici naj bi Kate spravila v jok njo in se zato tudi opravičila s šopkom rož, a nihče ni popravil napačnega vtisa v javnosti, pa naj je še tako prosila.

To je bila le prva od izjav, ki bodo morda do obisti pretresle kraljevo družino. Celo Oprah je ostala odprtih ust ob naslednji, da so se začeli med njeno nosečnostjo »v ustanovi« spraševati, kako temna bo barva kože njenega še nerojenega otroka. Meghan je povedala, da so jo tedaj že začenjale obhajati temne misli, in čeprav se je v javnosti smehljala, se je sredi noči zbujala z mislijo na samomor. Nič ji ni bilo dovoljeno, celo s prijatelji ni smela na kosilo, hkrati pa je niso zavarovali pred lažmi.

Nobene besede čez kraljico Elizabeto II.  FOTO: Henry Nicholls/Reuters
Nobene besede čez kraljico Elizabeto II.  FOTO: Henry Nicholls/Reuters


Druga laž je menda bila, da po rojstvu sinčka Archieja nista želela pozirati pred fotografi. Po Meghaninih besedah ju zaradi njene barve kože nihče ni prosil za to, položaj pa je menda postal neznosen, ko so sporočili, da novorojenček ne bo princ ali princesa ter tudi ne bo deležen varnostne zaščite, kar je tudi pripisala rasizmu. Kljub temu sta še želela sodelovati, a se jima je »ustanova« odrekla, je ocenila Meghan Markle.

Princ Harry je po pridružitvi pogovoru razkril presenečenje: otrok, ki ga zdaj pričakujeta, bo deklica. Drugi sin prestolonaslednika Charlesa pa je še poudaril trditve, da ju je kraljeva družina pustila na cedilu. Kako nemočna sta, jima je, kot je pojasnil, razkrilo potovanje v Avstralijo, kakršno je nekoč razkrilo zakonske težave njegovih staršev, in vsemu svetu je znano, kako se je končalo Dianino življenje. »Najbolj me je skrbelo, da se bo zgodovina ponovila,« je povedal.

Odmevi nesrečnega družinskega življenja. FOTO: Johnny Eggitt/AFP
Odmevi nesrečnega družinskega življenja. FOTO: Johnny Eggitt/AFP


Načrtov, da se z Meghan umakneta, ni nikoli skrival pred kraljico, je zatrdil, a tudi priznal, da Charles po odločitvi za umik ni več odgovarjal na njegove klice. Zdaj sicer govorita, a bo v njunem odnosu potrebnega še veliko dela. Tudi sam meni, da bi ju Buckinghamska palača lahko zavarovala pred mediji, pa ju ni, Meghan ni nihče pripravil na naloge, ki so jih pričakovali od nje. Harry je celo ocenil, da se Charles in William počutita enako ujeta, kot se je počutil sam, a ne zmoreta izstopiti, sam pa pravi, da je zadovoljen, ker je, ter da imata z ženo drug drugega. Ne more si predstavljati, skozi kaj je morala njegova mati princesa Diana sama.

O Williamu je povedal, da ga ima rad do konca, družijo ju iste izkušnje, a sta na različnih poteh, sam je vesel, da zasluži za svojo družino in njeno varnost. V odmorih ju je kamera pokazala pred kurnikom, s psom in s sinčkom na plaži. Meghan in Harry pa nista soglašala le o tem, kdo je rešil koga. V javnosti pa še pred predvajanjem intervjuja na britanski televiziji vrvi od vprašanj, ali jma bo kraljica zdaj odvzela še tiste naslove, ki so jima preostali. Kritiki so jima že doslej očitali, da sta vse svoje bogastvo pridobila le zaradi svojega položaja, brez članstva v britanski kraljevi družini pa jima najbrž tudi Oprah Winfrey ne bi namenila enega najbolj napovedanih intervjujev v svoji karieri.

Globoki prepadi med kraljevima bratoma in njunima soprogama. FOTO: Tolga Akmen/AFP
Globoki prepadi med kraljevima bratoma in njunima soprogama. FOTO: Tolga Akmen/AFP

 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine