Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Koreji odprli urad za zveze

Stalni kanal za komuniciranje med državama je odprl svoja vrata nekaj dni pred tretjim srečanjem voditeljev sprtih sosed.
V štirinadstropni zgradbi urada bodo ločene severnokorejske in južnokorejske pisarne ter skupna konferenčna soba. FOTO: AFP
V štirinadstropni zgradbi urada bodo ločene severnokorejske in južnokorejske pisarne ter skupna konferenčna soba. FOTO: AFP
STA
14. 9. 2018 | 10:10
14. 9. 2018 | 10:37
1:23
Severna in Južna Koreja sta odprli skupni urad za zveze, nekakšen stalni kanal za komuniciranje med državama. Urad v mestu Kaesong na jugu Severne Koreje ob demilitarizirani coni so odprli nekaj dni pred tretjim vrhom voditeljev obeh držav.

»Danes smo odprli novo poglavje v zgodovini,« je na otvoritveni slovesnosti povedal južnokorejski minister za združitev Čo Mjang Gjon. Urad je označil za »nov simbol miru, ki sta ga skupaj ustvarila Sever in Jug«, poroča tiskovna agencija AFP.

V štirinadstropni zgradbi bodo ločene severnokorejske in južnokorejske pisarne ter skupna konferenčna soba. Vsaka država bo imela po dvajset zaposlenih, ki jih bosta vodila namestnika ministrov. Ob odprtju urada za zveze se kritiki sprašujejo, ali dobava materiala za gradnjo predstavlja kršitev sankcij proti Pjongjangu zaradi njegovega jedrskega in raketnega programa.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine