Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Ko raste magnituda laži in neumnosti, raste magnituda resnice

Rezultat zadebelitve demokracije, ki jo prinese pojav in razvoj spleta, ta pa radikalno odpre prostor javne participacije.
Ko prebujenstvo na neko nepravico opozori še drugič, tretjič in četrtič, s tem moralno večino, ki gleda stran, spravlja v neugoden položaj. FOTO: Matej Družnik
Ko prebujenstvo na neko nepravico opozori še drugič, tretjič in četrtič, s tem moralno večino, ki gleda stran, spravlja v neugoden položaj. FOTO: Matej Družnik
22. 10. 2022 | 05:00
17:55

V nadaljevanju preberite:

Če se je pojem prebujenosti spet pojavil kot opomin, da se rasna represija v ZDA nadaljuje skozi politiko kriminalizacije na podlagi rase, kako je izraz prešel v splošno rabo in do danes postal zmerljivka, s katero predsednik neke evropske vlade na twitterju označi najstnika, ki na ulici protestira proti klimatski brezbrižnosti politične elite?

»Politična korektnost je prešla vse meje razumnega, dandanes ni mogoče več ničesar reči, prebujenstvo omejuje osebno svobodo in vodi v samocenzuro, je nova globalna diktatura, ki ogroža kreativno mišljenje in izražanje …« Oseba, ki je na twitterju ravnokar objavila zgornji poskus razmišljanja, se najverjetneje počuti ogroženo zaradi možnosti jedrske katastrofe, v nebo rastoče draginje, talečega se permafrosta, novih in starih virusov, ki mutirajo, možnosti, da se zapletemo v tretjo svetovno vojno. A v javni debati se najraje angažira, ko se ponudi priložnost, da za vse slabe novice okrivi mlade in manj mlade, ki so v svojem okolju opazili kakšno krivico, nato pa nanjo opozorili.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine