Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Ko bi morala na amputacijo noge, je Izrael napadel še bolnišnico

Na zdravljenje v Sloveniji je prišlo deset huje ranjenih in bolnih mladostnikov iz opustošene in oblegane palestinske enklave.
V Slovenijo je na zdravljenje in rehabilitaciji danes prišlo deset otrok iz mladih Palestincev iz Gaze ter osem skrbnikov. FOTO: Boštjan Videmšek
V Slovenijo je na zdravljenje in rehabilitaciji danes prišlo deset otrok iz mladih Palestincev iz Gaze ter osem skrbnikov. FOTO: Boštjan Videmšek
13. 10. 2024 | 16:05
13. 10. 2024 | 16:19
6:28

V nadaljevanju preberite:

Deset huje ranjenih otrok in mladih Palestincev iz Gaze, ki so danes zjutraj skupaj s svojimi skrbniki prispeli na zdravljenje v Univerzitetni rehabilitacijski Inštitut Republike Slovenije – Soča, ima za seboj neopisljivo strahotno obdobje. Otroci, s katerimi smo preživeli več dni, so po letu popolne groze globoko travmatizirani. Ne spopadajo se le z bolečino in družinskimi izgubami. Najbolj jih boli iztrganost iz življenja. Skupaj s skrbniki, večinoma materami, pa se kljub lastnemu trpljenju bojijo tudi za svoje bližnje, ki so še vedno živi.

Dvajsetletna študentka veterine Amna Naži je januarja letos pred začasnim bivališčem v Han Junisu na jugu Gaze, kamor se je po začetku izraelskih napadov zatekla s severa palestinske enklave, obešala sveže oprano perilo. Zaslišala je zvok izraelskega brezpilotnika, »filmsko glasbo« izraelskih vojnih zločinov in zločinov proti človeštvu. Izstrelek iz brezpilotnika, ki ga je vodila umetna inteligenca – ta si svoje človeške tarče izbira na podlagi algoritmov –, jo je, osamljeno na vrtu, zadel v levo nogo. Ko je prišla k sebi, je poskušala vstati. Ni šlo. Zagledala je svojo hudo ranjeno nogo. Štrcelj. Celotno telo so ji zasuli šrapneli. Ves čas je bila pri zavesti. Bolečina je bila strahovita. Začela je kričati na pomoč.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine