Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Kitajski koronavirus prišel do Evrope, prva primera potrjena v Franciji

Prvi primer so odkrili v Bordeauxu, o drugem poročajo iz Pariza. Ministrica za zdravje Agnès Buzyn pričakuje, da bodo v Evropi odkrili še druge primere.
FOTO: Ben Stansall/AFP
FOTO: Ben Stansall/AFP
V. U.
24. 1. 2020 | 20:45
24. 1. 2020 | 22:11
2:21
Koronavirus, ki je doslej na Kitajskem zahteval 26 življenj, se širi za Zahod. Danes so drug primer okužbe potrdili v ZDA, o prvih okužbah poročajo na evropskem kontinentu.

Iz Francije poročajo o prvih dveh odkritih primerih, obe osebi imata virusno pljučnico. Prvi primer so odkrili v Bordeauxu, o drugem poročajo iz Pariza. Kot poroča Reuters, je odkritje okužb na tiskovni konferenci potrdila francoska ministrica za zdravje Agnès Buzyn, ki je opozorila, da zelo verjetno pričakujejo tudi druge primere v Evropi.

Mednarodni tisk je poročal tudi o večih primerih sumov okužb v Veliki Britaniji in Italiji, a so bili rezultati preiskav v teh primerih negativni.



Za enega izmed obeh odkritih primerov okužbe v Franciji, tistega v Bordeauxu, je ministrica povedala, da gre za 48-letnega moškega, ki se je pred dnevi vrnil iz Kitajske, kjer je obiskal tudi Wuhan. Trenutno je v dobrem zdravstvenem stanju, izoliran v bolnišnici. Konkretnejših informacij o drugem primeru v Parizu še ni imela in jih ni mogla posredovati. Znano je le, da je bila tudi ta oseba na Kitajskem.

Kot poroča Le Figaro, je oblast ljudi, ki so se vrnili iz Kitajske in bi pri sebi zaznali simptome, kot sta vročina in kašelj, opozorila, naj ne odhajajo na urgenco, pač pa naj pokličejo klicni center, ki bo poskrbel za njihovo izolacijo.



Število potrjenih okužb na Kitajskem je naraslo na 830.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine