Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

V družbo Nike se zaradi slabe prodaje vrača veteran podjetja Elliott Hill

Povpraševanje po športnih copatih podjetja je na mednarodnih trgih upadlo, cena delnice podjetja je padla.
Obutveno podjetje se sooča s hudo konkurenco novejših tekmecev, kot sta On in Hoka, ki ju nekateri analitiki opisujejo kot bolj inovativno in med najbolj trendovskimi. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Obutveno podjetje se sooča s hudo konkurenco novejših tekmecev, kot sta On in Hoka, ki ju nekateri analitiki opisujejo kot bolj inovativno in med najbolj trendovskimi. FOTO: Carlo Allegri/Reuters
Be. B.
20. 9. 2024 | 07:20
20. 9. 2024 | 09:13
2:48

John Donahoe, šef družbe Nike, bo prihodnji mesec odstopil z vodilnega položaja, se upokojil in ostal v vlogi svetovalca do prihodnjega leta. Tako bo zagotovil »nemoten prehod« novega oziroma starega vodstva. K Niku se bo namreč vrnil veteran podjetja Elliott Hill, ki bo prevzel vodenje največjega svetovnega proizvajalca športnih oblačil sredi hude konkurence v maloprodajnem sektorju, poroča BBC.

Povpraševanje po športni obutvi podjetja Nike je na mednarodnih trgih, kot je Kitajska, upadlo, cena delnice podjetja je padla. Po objavi, da se bo Elliott Hill vrnil v podjetje, so se delnice v trgovanju po končanem trgovanju zvišale za več kot devet odstotkov.

John Donahoe FOTO: Mike Blake/Reuters
John Donahoe FOTO: Mike Blake/Reuters

Donahoe je bil odgovoren za izboljšanje Nikove spletne prisotnosti in za povečanje neposredne prodaje strankam, ni pa sodeloval s trgovinami na ulicah mest in v nakupovalnih centrih. Leta 2014 se je pridružil upravi družbe, leta 2020 pa je prevzel vlogo izvršnega direktorja. Njegov mandat je bil izziv zaradi velikih premikov v maloprodajnem okolju med pandemijo in inflacijo, ki je v nekaj letih močno narasla.

Velika konkurenca

Obutveno podjetje se sooča tudi s hudo konkurenco novejših tekmecev, kot sta On in Hoka, ki ju nekateri analitiki opisujejo kot bolj inovativni in med najbolj trendovskimi.

FOTO: Lucy Nicholson/Reuters
FOTO: Lucy Nicholson/Reuters

Pri podjetju Nike so upali, da bodo novi izdelki in marketinška kampanja v povezavi z olimpijskimi igrami v Parizu pripomogli k vrnitvi kupcev k znamki. Člani upravnega odbora in Donahoe so se posledično odločili, da je »čas za zamenjavo vodstva«. Kot je včeraj povedal Donahoe, je Elliott Hill prava oseba za to delovno mesto.

Slednji se je sicer upokojil pred komaj štirimi leti, potem ko je bil na številnih vodilnih položajih v podružnicah Nika po Evropi in ZDA. Dejal je, da si »želi ponovno vzpostaviti stik« z zaposlenimi, s katerimi je delal v preteklosti. »Skupaj z našimi nadarjenimi ekipami se veselim zagotavljanja drznih, inovativnih izdelkov, ki nas ločijo od drugih na trgu in bodo osvajali potrošnike v prihodnjih letih,« je dodal Hill.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine