Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Ivanka Trump je poslala stotine zaupnih podatkov prek zasebne elektronske pošte

Donald Trump je v predsedniški kampanji Hillary Clinton očital, da je uporabljala zasebno elektronsko pošto za uradno komunikacijo. Zdaj pa je Washington Post razkril, da je tudi predsednikova hčerka uporabljala enak način komunikacije. 
Pravni zastopnik Ivanke Trump je poudaril, da se Ivanka ni zavedala prepovedi uporabe zasebnega elektronskega naslova. FOTO: Reuters 
Pravni zastopnik Ivanke Trump je poudaril, da se Ivanka ni zavedala prepovedi uporabe zasebnega elektronskega naslova. FOTO: Reuters 
20. 11. 2018 | 14:55
20. 11. 2018 | 16:50
1:59
Ivanka Trump, hčerka sedanjega predsednika Donalda Trumpa, je uporabljala zasebno elektronsko pošto za pošiljanje zaupnih podatkov iz Bele hiše in s tem kršila zvezno zakonodajo o shranjevanju podatkov, je razkril Washington Post. Elektronska pošta je večinoma vsebovala osebne in logistične informacije.

Na poročanje Washington Posta se je odzval pravni zastopnik Ivanke Trump, ki je dejal, da njegova stranka ni vedela za prepoved. Po njegovih navedbah je uporabljala zasebni naslov, preden so jo uradniki obvestili o pravilniku Bele hiše. 

Spomnimo, da je predsednik Donald Trump leta 2016 Hillary Clinton očital, da z uporabo zasebnega strežnika ogroža narodno varnost. Med predsedniško kampanjo je večkrat poudaril, da je tovrstno početje »nečastno« in »hujše od afere Watergate«. Na svojih zborovanjih je spodbujal množice k aktivnemu skandiranju besednih zvez »zaprite Hillary« in »zlobna Hillary«. Obljubil je, da jo bo dal aretirati, če bo izvoljen za predsednika.

Številni Ivanki Trump in njenem očetu očitajo dvoličnost. Opozarjajo na dejstvo, da medtem ko je Trump ostro napadal Hillary Clinton, je pri Ivanki uporabo zasebne elektronske pošte kratko malo spregledal. Po poročanju Washington Posta je skupina varuhov za človekove pravice American Oversight že napovedala, da bo pri članih predstavniškega doma in senata vložila zahtevo za preiskavo. 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine