Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Italija bi rada odšla in ostala hkrati

Italijanski obrambni minister Guido Crosetto razlaga dileme svoje šefinje.
Obrambni minister Guido Crosetto sodi med izkušene italijanske politike in velja za zaupnika premierke Giorgie Meloni. FOTO: Reuters
Obrambni minister Guido Crosetto sodi med izkušene italijanske politike in velja za zaupnika premierke Giorgie Meloni. FOTO: Reuters
1. 8. 2023 | 05:00
5:14

V nadaljevanju preberite:

Obisk Giorgie Meloni v Washingtonu in njena napoved, da bo obiskala tudi Peking, razburjata poletno politično sceno v Italiji. Olja na ogenj je prilil obrambni minister Guido Crosetto, premierkin zaupnik. Napovedal je odhod iz sporazuma s Kitajci, pa v isti sapi poudaril, da si Italija noče delati izgub in škode, dobrih odnosov s Kitajci nikakor noče pokvariti.

O tem bo Rim vsekakor odločal šele decembra, ko se izteče sedanji sporazum s Pekingom. Francozi, ki niso del svilne poti, imajo milijardne posle s Kitajci, prodajajo jim letala, zaveznikom očita Crosetto.

Guido Crosetto je že na prvi pogled najbolj opazen med italijanskimi vladnimi politiki. Skoraj dva metra je visok, primerno težak, silak je, ki ga mediji primerjajo s filmskim likom iz risanke, pravijo mu modri Shrek. Pravi velikan je, ki zna premierko v javnosti dvigniti v naročje, je pa tudi eden njenih najbolj zvestih sodelavcev.

Po vrnitvi iz Washingtona ga je očitno izbrala za razlagalca rimske politike do Pekinga in Washingtona, pa tudi do Afrike. O tem je spregovoril za najbolj brani časnik Corriere della Sera.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine