Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Imenovanje Turudića izzvalo proteste, ne še leve koalicije

Opozicija je na okopih, ker je premier Andrej Plenković vztrajal pri izbiri spornega sodnika za državnega pravobranilca.
Opozicija bo po imenovanju Ivana Turudića za generalnega državnega tožilca zahtevala razpustitev sabora. FOTO: Damjan Tadić/Cropix
Opozicija bo po imenovanju Ivana Turudića za generalnega državnega tožilca zahtevala razpustitev sabora. FOTO: Damjan Tadić/Cropix
Željka Godeč, Jutarnji list
10. 2. 2024 | 05:00
4:53

V nadaljevanju preberite: 

Imenovanje spornega sodnika Ivana Turudića za generalnega državnega tožilca kljub škandalu, ki je nastal, ko je Jutarnji list razkril na stotine sporočil, ki si jih je izmenjal s korupcije obsojeno Josipo Pleslić (prej Rimac), je povzročilo mobilizacijo hrvaških opozicijskih strank. Enajst strank levice in sredine: SDP, SD, Zmoremo! (Možemo!), IDS, Fokus, Reformisti, HSS, Center, SsIP, Glas, Delavska fronta, bo 17. februarja ob 11. uri na Markovem trgu pripravilo skupni protest Dovolj je bilo, takoj na volitve!.

Protestirali bodo proti »vladi in zločinski združbi, ki je na čelo državnega pravobranilstva postavila Ivana Turudića. [...] Razkazovanje politične moči HDZ je bila kaplja čez rob. Zdaj je vsem jasno, za kaj gre,« je napovedal predsednik SDP Peđa Grbin.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine