Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Francoski premier ponudil odstop

Odstop tlakuje pot preoblikovanju francoske vlade.
Francoski predsednik Emmanuel Macron in premier v odstopu Edouard Philippe. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
Francoski predsednik Emmanuel Macron in premier v odstopu Edouard Philippe. FOTO: Christian Hartmann/Reuters
STA, G. Z.
3. 7. 2020 | 11:26
3. 7. 2020 | 16:47
1:31
Francoski premier Edouard Philippe je danes francoskemu predsedniku Emmanuelu Macronu pričakovano ponudil svoj odstop in odstop celotne vlade, so sporočili iz Elizejske palače. Odstop tlakuje pot preoblikovanju francoske vlade, ki je bilo pričakovano po nedavnih lokalnih volitvah in Macronovi napovedi o spremembah v zadnjih dveh letih mandata.

Uradnega razloga za odstop vlade v kratkem sporočilu za javnost niso podali. So pa iz urada francoskega predsednika po poročanju AFP sporočili, da bo sedanja vlada do imenovanja nove opravljala tekoče posle.

V okviru preoblikovanja vlade je francoski predsednik Emmanuel Macron nato za novega francoskega premierja imenoval Jeana Castexa, so sporočili iz Elizejske palače. V javnosti relativno neznan župan manjšega mesta od aprila usklajuje strategijo države pri sproščanju omejitev za zajezitev širjenja covida-19.

Macron je v preteklosti napovedal, da namerava po koncu krize zaradi pandemije covida-19 ubraniti novo smer. Pojavila so se že ugibanja, da namerava njegova administracija postati bolj socialna in zelena ter tako spremeniti dosedanje dojemanje administracije kot zelo naklonjene podjetjem.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine