Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Frančiškov zadnji dom bo v Rimu, ne v Vatikanu

Papež se počuti bolje in ne načrtuje umika, prihodnje leto namerava še veliko potovati.
Papež na včerajšnji splošni tedenski avdienci v Vatikanu. Nemški slaščičar mu je prinesel torto, 87. rojstni dan bo praznoval v nedeljo. FOTO: Andreas Solaro/AFP
Papež na včerajšnji splošni tedenski avdienci v Vatikanu. Nemški slaščičar mu je prinesel torto, 87. rojstni dan bo praznoval v nedeljo. FOTO: Andreas Solaro/AFP
14. 12. 2023 | 05:00
4:52

V nadaljevanju preberite:

Papež Frančišek se počuti dobro, precej bolje kot pred časom, tudi maševal je v torek ob prazniku mehiške zavetnice Marije Gvadalupske. Prihodnje leto namerava potovati v Belgijo, v Polinezijo in predvsem v Argentino, kjer še ni bil po letu 2013, odkar je papež.

Nobenega umika ali odstopa ne načrtuje, tudi izključuje ga ne, božji volji prepušča svojo usodo. Povedal je, da ne mara velikih vatikanskih ceremonij, ko bo prišel trenutek slovesa. Grob si je dal pripraviti v baziliki Marije Snežne, ne pod Petrovo baziliko v Vatikanu kot prejšnji papeži.

Rojstni dan, že 87. po vrsti, bo Jorge Mario Bergoglio praznoval v nedeljo, za razlago svojih načrtov si je izbral mehiško televizijo N+, »nmás« ji pravijo v Mehiki. Z dolgoletno vatikansko dopisnico Valentino Alazraki se je pogovarjal tik pred svojim maševanjem ob mehiškem narodnem prazniku Marije Gvadalupske. Mehiškim prvim vernikom se je Marija prikazala pred 492 leti, takrat se je začelo pokristjanjevanje malo pred tem zavojevane, kolonizirane Latinske Amerike.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine