Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Donald Trump, zapornik P01135809

Prejšnji republikanski predsednik se bo lahko obtožb mafijske zarote za spreobrnitev volitev branil s prostosti, nešteti privrženci pa so ogorčeni.
Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump na zaporniški fotografiji. Foto Fulton County Sheriff's Office Via Reuters
Nekdanji predsednik ZDA Donald Trump na zaporniški fotografiji. Foto Fulton County Sheriff's Office Via Reuters
25. 8. 2023 | 02:25
25. 8. 2023 | 03:34
6:31

V nadaljevanju preberite:

Prejšnji republikanski predsednik ZDA Donald Trump se je predal zaporu georgijskega okraja Fulton ter vplačal polog za varščino v višini 200 tisoč dolarjev. Pred obtožbami zarote za spreobrnitev volitev leta 2020 se bo lahko branil s prostosti, republikanski kongresniki pa že preiskujejo morebitne politične motivacije tožilke Fani Willis.

Georgijska obtožnica 45. predsedniku ZDA pripisuje zaroto za spreobrnitev volitev 2020 v državi breskev, na zvezni ravni ga podobno obtožuje posebni tožilec Jack Smith. Če so v New Yorku, Miamiju in prestolnici Washington še oklevali pred odvzemom prstnih odtisov in fotografiranjem ob aretaciji kot pri vseh osumljenih kriminalcih, pa v Atlanti niso bili tako razumevajoči. Trump, katerega barvo las so označili za svetlo ali jagodno, težo pa na 97,5 kilograma, je pri tem sledil soobtoženim kot nekdanji newyorški župan Rudy Giuliani, ki je v devetdesetih letih minulega stoletja s podobno zakonodajo preganjal mafijo.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine