Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Čas uničujočih vrtincev

V preteklih dneh so tornadi, ki so prizadeli jug ZDA, povzročili ogromno gmotno škodo. Umrlo je najmanj 32 ljudi.
Mesto Monroe, Louisiana. FOTO: Nicolas Galindo/Reuters
Mesto Monroe, Louisiana. FOTO: Nicolas Galindo/Reuters
15. 4. 2020 | 12:47
16. 4. 2020 | 10:33
1:42
V ameriških zveznih državah Mississippi in Louisiana so razglasili izredne razmere. Uničujoči vrtinci so prizadeli območje od Teksasa do Južne Karoline. Na območjih, ki so najbolj ogrožena, živi okoli 95 milijonov ljudi.

Nekaj ameriških zveznih držav prizadeli siloviti tornadi

Veter, ki je pihal s hitrostjo 235 kilometrov na uro, je za seboj pustil pravo razdejanje, od porušenih hiš, izruvanih dreves in prevrnjenih vozil. Brez elektrike je ostalo več kot 1,3 milijona ljudi.

Zaradi nedavne naravne katastrofe je bilo v Missisipiju najmanj 11 žrtev, 9 v Južni Karolini, 8 v Georgii, 3 v Tennesseeju ter po ena v Arkansasu in Severni Karolini.

»Moja administracija bo naredila vse, kar je v njeni moči, da bi pomagala skupnostim, da si opomorejo,« je povedal ameriški predsednik Donald Trump in svojcem žrtev izrazil iskreno sožalje.

V centru za napovedovanje neviht, ki je izdal najvišjo stopnjo opozorila pred tornadi, so prebivalce opozorili, naj si v primeru iskanja zavetja v skupnih zakloniščih pokrijejo usta in nos in si s tem preprečijo širjenje novega koronavirusa. Možni tornadi, uničujoč veter in dodatna silovita neurja, ki naj bi s seboj prinesla kot snežne kepe veliko točo, grozijo tudi prebivalcem Alabame in Georgie.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine