Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

»Brez dela ni plačila«

Več kot 400.000 ljudi španske poslance in senatorje poziva, naj se odpovedo denarnemu nadomestilu za čas, ko bo parlament razpuščen.
Španski poslanci in senatorji »bodo (zopet) brez dela«. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Španski poslanci in senatorji »bodo (zopet) brez dela«. FOTO: Sergio Perez/Reuters
Ka. M.
19. 9. 2019 | 18:30
19. 9. 2019 | 18:32
1:31
»Štiri leta, štiri volitve,« je poudarek, s katerim so svoj nagovor pričeli pobudniki peticije, ki španske poslance in senatorje poziva, naj se odrečejo nadomestilu plače v času do novembrskih volitev, ko bodo vrata parlamenta zaprta. Razočarani nad aktualno politično situacijo so v nadaljevanju zapisali: »Pozor, še naprej nas imajo lahko za norca.«

Potem, ko je vodji socialistov PSOE Pedru Sánchezu dokončno spodletelo pri sestavljanju vlade in je postalo znano, da bodo državljani Španije 10. novembra – drugič letos – odšli na volitve, pobudniki peticije menijo, da si njihovi predstavniki v času od razpusta parlamenta do sklica novega ne zaslužijo denarnega nadomestila.

Kot pojasnjujejo, imajo poslanci pravico zaprositi za denarno nadomestilo v višini dveh mesečnih plač, čeprav »bodo (zopet) brez dela«. Ob razpustu parlamenta marca letos je namreč za nadomestilo zaprosilo 216 poslancev (odreklo se mu je 5 upravičencev). Spletno peticijo je na platformi Change.org doslej podpisalo več kot 400.000 ljudi.  
 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine