Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Boris Johnson ne želi komentirati glasnega prepira s partnerko

Ogorčeni laburisti menijo, da Johnson ni primeren za premierja.
Boris Johnson, kljub temperamentni ljubezenski zvezi volilcem obljublja, da je predvsem mož, ki drži besedo. Foto Reuters
Boris Johnson, kljub temperamentni ljubezenski zvezi volilcem obljublja, da je predvsem mož, ki drži besedo. Foto Reuters
STA, I. Š.
24. 6. 2019 | 11:38
24. 6. 2019 | 13:03
2:48
Sosed Borisa Johnsona je v petek zgodaj zjutraj poklical policijo, saj je slišal glasen prepir med kandidatom za novega premierja in njegovo partnerko Carrie Symonds, ki ga je glasno podila stran od sebe, on pa ji je grozil, naj se »spravi dol iz njegovega računalnika«. Ne ravno diskreten sosed (menda gre za dramatika Toma Penna) je vse dogajanje posnel in divje zmerjanje poslal na Guardian.

Symondsonova naj bi na politika kričala: »Izgini iz mojega stanovanja!« Očitala mu je tudi, da je razvajen, ter omenjala rdeče vino, ki naj bi ga polil po sedežni garnituri.


Pritiski v Birminghamu


Seveda britanske novinarje zanima, kaj se je dogajalo, a Boris Johnson se o tej temi očitno ne želi pogovarjati. Tudi v soboto v Birminghamu, na javnem nastopu, ki je potekal v sklopu volilne kampanje, se je večkrat izognil tej temi, ki jo je moderator Iain Dale vztrajno vlekel na plano. Johnson je dejal, da »ga naj ljudje raje vprašajo, kaj želi storiti za državo«. A Dale je izpostavil, da je tudi policija na njegovem domu javna zadeva in da ljudi zanima tudi njegova osebnost. Johnson se je branil, da je predvsem mož, ki drži svoje politične obljube.

Novi predsednik stranke bo predvidoma znan tretji teden v juliju in Johnson je kljub vsemu optimističen. Foto Reuters
Novi predsednik stranke bo predvidoma znan tretji teden v juliju in Johnson je kljub vsemu optimističen. Foto Reuters


Britanski minister za mednarodno trgovino Liam Fox je dejal, da se ga sicer Johnsonovo zasebno življenje ne tiče, vendar pa bi bilo dobro, če bi incident komentiral. Predstavnik laburistov Keir Starmer je na spletnem družbenem omrežju Twitter delil Guardianovo zgodbo o petkovem dogodku in pripisal: »Ali je kdaj obstajal človek, ki bi bil manj primeren za premierja?« Tudi laburist Andrew Gwynne je dejal, da je Johnson »popolnoma neprimeren za premierja«, a so njegova politična dejanja bolj pomembna od omenjenega incidenta. Izpostavil je tudi, kako je Johnson v času, ko je bil župan Londona nesmiselno oziroma netransparentno zapravil denar, dejal je tudi, da je bil eden najbolj katastrofalnih znanjih ministrov.

Petinpetdesetletni Johnson je poleg trenutnega zunanjega ministra Jeremyja Hunta najverjetnejši kandidat za naslednika Therese May na čelu konservativcev in tudi britanske vlade. V dosedanjih glasovanjih konservativnih poslancev je Johnson vodil z veliko večino, sedaj pa so na vrsti člani stranke, ki bodo po pošti oddali svoj glas in odločili med njima. Novi predsednik stranke bo predvidoma znan tretji teden v juliju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine