Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Svet

Bandić: Hrvaška nujno potrebuje novega Franja Tuđmana

Dosedanji zagrebški župan Milan Bandić gre v bitko za predsedniški stolček.
Po mnenju zagrebškega župana Hrvaška nujno potrebuje novega <strong>Franja Tuđmana</strong> zato, da bi združil ljudi, ki prisegajo na delo, znanje, demografsko obnovo in solidarnost. FOTO: Cropix
Po mnenju zagrebškega župana Hrvaška nujno potrebuje novega <strong>Franja Tuđmana</strong> zato, da bi združil ljudi, ki prisegajo na delo, znanje, demografsko obnovo in solidarnost. FOTO: Cropix
10. 9. 2019 | 07:41
10. 9. 2019 | 18:51
3:07
Hrvaška potrebuje novega Tuđmana, ki bo znal udariti po mizi, je na proslavi obletnice operacije Nevihta v Kninu poudaril zagrebški župan Milan Bandić. Po navedbah časnika Nacional bo odstopil s funkcije in se podal v bitko za hrvaškega predsednika.

Če bo res odstopil, bo nova zagrebška županja njegova sedanja namestnica Jelena Pavičić Vukičević. To bi mu omogočilo, da bi še naprej vlekel vse niti v Zagrebu, hkrati bi se otresel čedalje večjega pritiska tožilstva in policije. Po poročanju Nacionala je Bandić v njunem primežu tudi zaradi spornega memoranduma o gradnji Zagreba na Savi, ki ga je podpisal v Dubaju z vlagateljem Mohamedom Alabarjem iz Eagle Hillsa.
 

Na župana pritiska policija


Po mnenju zagrebškega župana Hrvaška nujno potrebuje novega Franja Tuđmana zato, da bi združil ljudi, ki prisegajo na delo, znanje, demografsko obnovo in solidarnost. Če bi mu v prvem krogu spodletelo, naj bi podprl sedanjo predsednico Kolindo Grabar Kitarović. Po tem scenariju bi predsedniško kampanjo izrabil za krepitev svoje stranke, ki bi lahko po parlamentarnih volitvah postala ključni koalicijski partner prihodnje vlade HDZ. Ker hoče ministrski stolček, tudi ni izključeno, da bo HDZ obrnil hrbet, lahko pa znova kandidira za župana.

FOTO: Cropix
FOTO: Cropix


Rezultati zadnje javnomnenjske ankete agencije Promocija plus so pokazali, da bi za Kolindo Grabar Kitarević, ki ji podpora nekoliko raste, glasovalo nekaj več kot 30 odstotkov volivcev. Sledita Zoran Milanović s 25,5 in Miroslav Škoro z 19,2 odstotka glasov. Volivci HDZ in SDP bi 70-odstotno podprli strankinega kandidata, petina članov HDZ bi izbrala Škora in ne Kolinde Grabar Kitarović, 12 odstotkov članov SDP bi glasovalo za sedanjo predsednico.
 

Vodi sedanja predsednica


V drugem krogu predsedniških volitev bi za Kolindo Grabar Kitarović glasovalo 52,7 odstotka, za Milanovića pa 42,8 odstotka anketirancev. Sedanja predsednica bi zmagala tudi v boju s Škorom, in sicer bi zanjo glasovalo 51,3 odstotka, za Škora pa 41,4 odstotka anketirancev. Če bi se v drugi krog uvrstila moška kandidata, bi Škoro tesno premagal Milanovića.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine