Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Svet

Balistični dialog

Kitajska, Rusija in Severna Koreja kot trikotnik nasproti Aukusu.
Najnovejšo poskusno severnokorejsko izstrelitev je treba razumeti predvsem kot poskus obnovitve komunikacije z Washingtonom. FOTO: AFP
Najnovejšo poskusno severnokorejsko izstrelitev je treba razumeti predvsem kot poskus obnovitve komunikacije z Washingtonom. FOTO: AFP
20. 10. 2021 | 20:30
20. 10. 2021 | 20:44
5:10

V nadaljevanju preberite:

Dan po tem, ko je izstrelila balistično raketo, ki je padla v japonske vode, je Severna Koreja danes pojasnila, da je to bila poskusna izstrelitev s podmornice, ki deluje v morju pred pristaniškim mestom Sinpoa.

Vsi so bili v trenutku na nogah – tudi varnostni svet ZN. A čeprav je severnokorejsko vodstvo s tem prekršilo sankcije, ki tej državi prepovedujejo testiranje balističnih izstrelkov, so ameriški vojaški strokovnjaki ugotovili, da nobena od nedavno izstreljenih severnokorejskih raket v resnici ne pomeni večje nevarnosti.

Raketa, izstreljena pod površino morja, so pojasnili, je nevarna, če je podmornica neslišna. Ker so severnokorejske podmornice zelo stare in hrupne, je mogoče tudi najnovejšo poskusno izstrelitev razumeti predvsem kot poskus obnovitve komunikacije z Washingtonom. ZDA skrbi nekaj drugega.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine