Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Že 90 let Marjanca

Razstava: Ob 90. rojstnem dnevu ilustratorke Marjance Jemec Božič v knjižnici na Glinškovi ploščadi prirejajo razstavo njenih ilustracij o bikcu Ferdinandu
Marjanca Jemec Božič, ilustratorka Foto Uroš Hočevar
Marjanca Jemec Božič, ilustratorka Foto Uroš Hočevar
1. 10. 2018 | 12:00
1:29
Ljubljana – Ob 90. rojstnem dnevu ilustratorke Marjance Jemec Božič v knjižnici na Glinškovi ploščadi prirejajo razstavo njenih ilustracij o bikcu Ferdinandu. Razstavo, na kateri bo prikazan prvi sklop ilustracij, bodo odprli v četrtek ob 17. uri, to pa bo tudi uradni začetek pravljičnih uric v knjižnici za to šolsko leto.

Gre za črno-bele ilustracije, ki še niso bile objavljene, saj so nastajale v okviru projekta Televizije Slovenija. Vseh 34 ilustracij iz cikla o bikcu Ferdinandu je naslikanih na paspartujih v velikosti 100 x 70 centimetrov, tako da se bo razstava celotnega cikla zvrstila do 21. februarja; naenkrat bo razstavljenih sedem ali osem paspartujev, vsak od sklopov bo na ogled mesec dni.

Na odprtju razstave se bo z ilustratorko pogovarjala Monika Jeglič, na ogled bo kratek filmček o umetnici in njenem ilustriranju pravljic. Sodelovali bodo tudi mladi glasbeniki glasbene šole Franca Šturma, obiskovalci pa se bodo lahko posladkali s posebno torto, ki jo bodo pripravili slavljenki na čast.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine