Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Zaradi groženj zbornica policijo poziva, naj takoj zaščiti zdravnika

Članu strokovne skupine zdravnikov za nakup zaščitne opreme so po nastopu v oddaji Tarča prejšnji teden grozili s smrtjo.
V Zdravniški zbornici Slovenije, ki jo vodi Zdenka Čebašek - Travnik, so policijo pozvali, naj zaradi groženj, tudi s smrtjo, nemudoma zaščiti zdravnika Richarda Knaflja in začne postopke za razkritje storilca. FOTO: Blaž Samec/Delo
V Zdravniški zbornici Slovenije, ki jo vodi Zdenka Čebašek - Travnik, so policijo pozvali, naj zaradi groženj, tudi s smrtjo, nemudoma zaščiti zdravnika Richarda Knaflja in začne postopke za razkritje storilca. FOTO: Blaž Samec/Delo
4. 5. 2020 | 12:33
4. 5. 2020 | 20:50
2:37
V Zdravniški zbornici Slovenije, ki jo vodi Zdenka Čebašek - Travnik, so ostro obsodili grožnje zdravniku Rihardu Knaflju zaradi njegovih pojasnil v oddaji Tarča prejšnji teden o kakovosti ventilatorjev, ki se jih je gospodarsko ministrstvo Zdravka Počivalška odločilo kupiti pri podjetju Geneplanet, čeprav jih je strokovna skupina zdravnikov pred tem ocenila kot ne najbolj primerne.

Kot pravijo v zbornici, je Rihard Knafelj, dr. med., izjemen strokovnjak na področju naprav za predihavanje pacientov in eden od treh zdravnikov, ki so bili povabljeni k pripravi mnenja, poleg tega pa opozarjajo, da jih vlada ni povabila, naj predlagajo strokovnjake, ki bi pripravili priporočila za nakup najprimernejše medicinske opreme.


V preteklosti že priče takšnim tragičnim dogodkom


Ker so bile med grožnjami tudi grožnje s smrtjo, kakršne so v preteklosti že vodile do izvršitve takšnih tragičnih dejanj, v zbornici pozivajo policijo, da nemudoma ukrepa, zaščiti zdravnika in začne preiskovalne postopke, s katerimi bodo ugotovili, kdo stoji za grožnjami.

Pri tem so v zbornici napovedali, da bodo zaradi opozoril, da je Rihard Knafelj v preteklosti na družbenih omrežjih objavil neprimerna stališča, na odboru za pravno-etična vprašanja zbornice ugotavljali, ali je zdravnik pri tem kršil kodeks zdravniške etike.

Knafelj je grožnje že prijavil policiji. Ljubljanski policisti so danes za STA zapisali, da so v zadnjih dneh prejeli prijavo groženj preko družbenih omrežij. »Policija v okviru svojih nalog izvaja aktivnosti za zagotavljanje varnosti vsem državljanom, še posebej če je življenje oseb kakorkoli ogroženo,« so pojasnili.
 

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine