Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

Zapleti z naročilom policijskega čolna

V Iskri brodogradilište 1 iz Šibenika, ki jo lastniško obvladuje Dušan Šešok, nasprotujejo razpisnim pogojem za izdelavo plovila pomorske policije.
Slovenska pomorska policija za nadzor našega morja uporablja gumenjaka, poimenovana P-08 in P-16. FOTO: Matej Družnik/Delo
Slovenska pomorska policija za nadzor našega morja uporablja gumenjaka, poimenovana P-08 in P-16. FOTO: Matej Družnik/Delo
3. 7. 2023 | 09:48
3. 7. 2023 | 10:10
4:21

V nadaljevanju preberite:

Javno naročilo za izdelavo novega policijskega patruljnega čolna, ki naj bi nadomestilo P-111 – tega so že pred letom in pol odpeljali v pivški park vojaške zgodovine –, se je zaključilo prejšnji ponedeljek, a za zdaj še brez jasnega izida. Naročnik, ministrstvo za notranje zadeve, je prejel eno ponudbo, hkrati pa tudi zahtevek za revizijo.

V javnem naročilu so opredelili, da bi kupili plovilo iz aluminija, dolgo od 13,5 do 15,5 metra, z dvema štiritaktnima dizelskima motorjema, vgrajenimi napravami, sistemi in opremo, vrednost pa ni bila navedena. Edino ponudbo, v vrednosti slabe tri milijone evrov, je oddalo podjetje Arex proizvodnja orodij, naprav in storitve iz Šentjerneja. Zahtevek za revizijo pa je vložilo podjetje Iskra brodogradilište 1 iz Šibenika. Kakšne argumente navajajo?

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine