Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Začenja se zima, med prazniki še ne bo bela

Na Arsu do izteka leta ne pričakujejo omembe vrednih padavin, tudi dnevne temperature bodo za december razmeroma visoke.
21. december letos še ne bo prinesel vstopa v zimsko pravljico. FOTO: Igor Modic/Delo
21. december letos še ne bo prinesel vstopa v zimsko pravljico. FOTO: Igor Modic/Delo
V. U.
21. 12. 2018 | 08:33
21. 12. 2018 | 09:56
2:35
Pogled na današnji datum na koledarju pravi, da smo vstopili v zimo. 21. december prinaša zimski obrat Sonca in z njim koledarski začetek najhladnejšega letnega časa. Kakšni bodo prvi zimski dnevi?

Dežurni meteorolog Andrej Velkavrh na Arsu pravi, da posebnih vremenskih preobratov ni pričakovati. »Nič kaj posebnega, ostalo bo suho oziroma brez omembe vrednih padavin. Do ponedeljka bo razmeroma toplo, nobenega mraza ne bo, od torka pa bo znova prehodno malo hladneje. Zatem pa se bo znova malo otoplilo.«
 

Suho obdobje vsaj deset do štirinajst dni


Zimske pravljice do novega leta verjetno ne bo. Sneg? »Brez padavin ni snega,« dodaja. Suho obdobje bo kar dolgo, vsaj deset do štirinajst dni, in malo verjetno je, da bo medtem kaj padlo. Kar se tiče temperatur, bodo od torka dalje lahko nočne temperature padle pod ničlo, dnevne pa bodo ostale za december razmeroma visoke. Kaže, da bo mogoče glede nakupov toplih zimskih oblačil mirno počakati tudi na razprodaje, ki sledijo novoletnemu rajanju.

Glede zime je zanimivo, dodaja Velkavrh, da se dan ne daljša enako zvečer in zjutraj. Najzgodnejši zahod sonca je namreč že za nami, zvečer pa se dan že malce daljša, medtem ko se bodo dnevi ob vzhodu še nekaj dni še malce krajšali.


 

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine