Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Za direktorico le ena kandidatka, za urednika informativnega programa dva

Na razpis za direktorja TV Slovenija se je prijavila Natalija Gorščak, za odgovornega urednika informativnega programa pa Jadranka Rebernik in Mitja Prek.
Oba razpisa sta bila objavljena v začetku februarja, rok za oddajo vlog pa se je iztekel konec februarja. FOTO: Jure Eržen/Delo
Oba razpisa sta bila objavljena v začetku februarja, rok za oddajo vlog pa se je iztekel konec februarja. FOTO: Jure Eržen/Delo
2. 3. 2022 | 18:35
1:40

Gorščakova, ki je za Slovensko tiskovno agencijo prijavo potrdila, je že bila direktorica TV Slovenijo, a jo je generalni direktor javnega zavoda Andrej Grah Whatmough razrešil lani. Sam je kot razlog za to navedel domnevno neukrepanje ob padcu gledanosti. Gorščakova pa je trdila, da se jo razrešuje, ker ni pristala v zamenjavo odgovorne urednice informativnega programa Manice Janežič Amrožič. Razrešitev tudi izpodbija na sodišču. Za v. d. direktorja TV Slovenija pa je bil septembra potem imenovan Valentin Areh.

Janežič Ambrožičeva pa je kasneje odstopila sama, saj se ni strinjala s krčenjem informativnega programa in prestavitvijo dela sporeda na drugi televizijski program, kar je predvidel predlog programsko-produkcijskega načrta za leto 2022. Kot vršila dolžnosti jo je nadomestila Jadranka Rebernik, ki se je po neuradnih informacijah Slovenske tiskovne agencije prijavila na razpis. Prav tako naj bi se prijavil nekdanji urednik dopisništev Mitja Prek.

Pred imenovanjem naj bi programski svet sicer najprej odločil o usodi generalni direktor javnega zavoda Andreja Graha Whatmougha. Ta je sam želel objavo novega razpisa, na katerega se bo vnovič prijavil.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine