Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vse več pešcev med hojo gleda v svoj telefon

Gre za odvračanje pozornosti od dogajanja v prometu; pešec, ki gleda v telefon namesto na cesto, se običajno kasneje odzove na situacije ali pa sploh ne.
Gledanje v mobilni telefon med hojo ni prekršek, je pa lahko nevarno ravnanje. FOTO: Shutterstock
Gledanje v mobilni telefon med hojo ni prekršek, je pa lahko nevarno ravnanje. FOTO: Shutterstock
Be. B.
11. 9. 2018 | 11:51
11. 9. 2018 | 14:54
2:10
Na ulicah oziroma cestah so vse pogostejši prizori ljudi, ki zatopljeni v svoj telefon »tavajo« po cestah in ne spremljajo dogajanja okoli sebe. Policisti so danes zjutraj poostreno nadzirali ravnanja pešcev in voznikov. Sporočili so, da hujših nepravilnosti niso ugotovili, so pa zaznali več pešcev, ki so namesto predse gledali v mobilni telefon.
 

Gledanje v telefon odvrača pozornost

 
Policisti pešcev niso spraševali, koliko dogajanja pred sabo so videli, je pa bilo očitno, da na promet niso bili pretirano osredotočeni. Predvidevajo, da gledanje v telefon bodisi zaradi pisanja sporočil bodisi zaradi uporabe interneta ali družbenih omrežij odvrača pozornost od dogajanja v prometu. Pešec zato bolj tvega prometno nesrečo.


 
Policija opozarja, da se pešec, ki se ukvarja s telefonom, namesto da bi bil pozoren na cesto, običajno kasneje odzove na situacije ali pa sploh ne. Pogosto se ustavlja, težje tudi pravočasno opazi ovire in je splošno manj pozoren na promet.
 
To je posebno nevarno pri prečkanju ceste in hoji ob njej, pri čemer so pogosta izsiljevanja prednosti in druge nevarnosti. Situacije so primerljive kakor pri pijanem človeku ali vozniku, ki med vožnjo upravlja avtoradio ali drugo elektronsko napravo v vozilu oziroma telefonira med vožnjo.
 
Gledanje v mobilni telefon med hojo ni prekršek, je pa lahko nevarna težava, so še zapisali v sporočilu za javnost.

Spodaj pa si oglejte izbor bolj »smešnih« prigod, ki se lahko zgodijo, če smo preveč zatopljeni v svoje mobilne naprave.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine