Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Volitve 2022

Prva prioriteta je oblikovanje desnosredinske vlade

Nadaljujemo serijo pogovorov s prvaki strank pred državnozborskimi volitvami.
Če bodo znova v vladi, je jasno, da bodo v NSi želeli voditi obrambni resor. FOTO: Voranc Vogel/Delo
Če bodo znova v vladi, je jasno, da bodo v NSi želeli voditi obrambni resor. FOTO: Voranc Vogel/Delo
25. 3. 2022 | 13:00
1. 4. 2022 | 13:05
1:43

Prvak NSi Matej Tonin je tudi pred parlamentarnimi volitvami ambiciozen in samozavesten. Tokrat je njegova prioriteta jasna – desnosredinska vlada s SDS. Tako on kot njegovi ministrski kolegi zavzeto načrtujejo nove projekte v dosedanjih resorjih.

Na to, da javnomnenjske raziskave kažejo, da bi Robert Golob in Koalicija ustavnega loka lahko sestavila vlado, pa odgovarja: »Odvisno, katere ankete gledate. V Sloveniji je poplava anket. Sam najbolj zaupam tistim, ki jih delamo mi redno z Episcentrom. Te nam kažejo precej drugačno sliko kot te, ki se objavljajo na Pop TV ali RTV Slovenija, zato sem na podlagi videnega samozavesten, da obstajajo velike možnosti, da se po volitvah oblikuje desnosredinska vlada.«

Če bodo znova v vladi, je jasno, da bodo v NSi želeli voditi obrambni resor. Mir in varnost sta po njegovem temeljni pogoj, da lahko delujejo vsi drugi sistemi. Tudi zdravstveni sistem, ki bo poleg gospodarstva in demografske zime po njegovih besedah ključna prioriteta njihovega delovanja.

Pogovarjali smo se tudi o tem, zakaj v letnem poročilu ni videti pozitivnih trendov pri pridobivanju kadra v Slovenski vojski, o katerih govori, o očitkih o pogodbah, ki jih sklepajo na obrambnem ministrstvu ter o kadrovanju in tudi RTV Slovenija.

Intervju si lahko v celoti preberete v jutrišnji Sobotni prilogi.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Vsebine, vredne vašega časa, za ceno ene kave na teden.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine