Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

Vlada sprejela uredbo o energetski revščini

Minister za infrastrukturo je po seji vladi sporočil, da je vlada sprejela uredbo, ki bo podlaga za akcijski načrt.
Bojan Kumer FOTO: John Thys/AFP
Bojan Kumer FOTO: John Thys/AFP
Pi. K.
13. 10. 2022 | 13:34
13. 10. 2022 | 15:27
1:42

Minister za infrastrukturo Bojan Kumer je po trinajsti redni seji vlade sporočil, da je vlada sprejela uredbo o energetski revščini,v kateri so opredelili energetsko revno gospodinjstvo. »Uredba ima deset členov, sprejeli smo uredbo kot ena prvih držav znotraj EU.«

Za izvajanje uredbe bo pristojno ministrstvo za energijo. Kot je dejal Kumer, uredba omogoča pripravo akcijskega triletnega načrta o tem, kako nasloviti energetsko revščino, s katerimi ukrepi in kaj so cilji ukrepov, da se revščina čim prej odpravi. Kumer je poudaril, da problem energetske revščina vlada že naslavlja v okviru eko sklada, kjer je na voljo pet milijonov evrov, kar naj bi zadostovalo za pomoč 500 gospodinjstvom.

O drugih ukrepih je, kot je dejal Kumer, še prezgodaj govoriti. 

Uredba za energetsko revno gospodinjstvo opredeljuje tisto gospodinjstvo, katerega dohodki so nižji od praga revščine, imajo nizko energetsko učinkovitost bivalnih površin, tako pri hlajenju kot ogrevanju, neustrezne bivanjske razmere, kot je npr. puščanje strehe, vlažnost sten ali pa v razpoložljivem dohodku nadpovprečno velik delež namenijo za energijo.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine