Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Zrečah so se ceste spet spremenile v reke

Zaradi močnih nalivov je na severu in severozahodu znova nevarnost zemeljskih plazov. Tudi cesta na Roglo je nedostopna, saj se je tam utrgal plaz.
Cesta Zreče-Rogla je zaprta med Boharino in Padeškim Vrhom, saj so na več odsekih zemeljski plazovi in poplavljeno cestišče. FOTO: Boštjan Hren/Neurje.si/facebook
Cesta Zreče-Rogla je zaprta med Boharino in Padeškim Vrhom, saj so na več odsekih zemeljski plazovi in poplavljeno cestišče. FOTO: Boštjan Hren/Neurje.si/facebook
Be. B., STA
16. 8. 2023 | 17:37
17. 8. 2023 | 10:14
2:05

V popoldanskih urah so se pri nas ponekod razvile posamezne plohe in nevihte. Kot na facebook strani poroča Neurje.si, je občino Zreče (Loška Gora) prizadelo neurje s silovitim nalivom. Ceste so se znova spremenile v reke, voda je dosegla tudi stanovanjske objekte.

Zaradi močnih nalivov je na severu in severozahodu znova nevarnost zemeljskih plazov. Tudi cesta na Roglo je nedostopna, saj se je tam utrgal plaz (zaprta je med Boharino in Padeškim Vrhom). Nevihte so precej stacionarnega značaja, zato na manjšem območju lahko pade večja količina padavin, posledično pa lahko narastejo hudourniki.

Po besedah župana Zreč Borisa Podvršnika so v pol ure narasli hudourniki in se sprožili plazovi. »Zaradi plazov je zaprtih nekaj cest. Plaz ogroža tudi stanovanjsko hišo,« je župan povedal za STA.

»To je bila nevihtna celica, ki se je kar vrtela na tem območju med Loško Goro, Padeškim Vrhom in Skomarjem. V pol ure je bila toča, voda je odnesla nekaj škarp in ogroža nekaj mostov. Zdaj rešujemo hiše in garaže, da ne teče vanje,« je še povedal župan.

Na Agenciji RS za okolje (Arso) pojasnjujejo, da na območju nimajo merilnega mesta, zato nimajo natančnejših podatkov o količini padavin. Nevihte, ki se danes pojavljajo v severni polovici Slovenije, so omejenega značaja, zato lahko na manjšem območju pade večja količina padavin, kar lahko privede do porasta hudournikov in posledično plazov.

Sorodni članki

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine