Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V NSi razumejo manevre SDS z Logarjem kot sovražne

Predsednik SDS Janez Janša pošilja Anžeta Logarja s Platformo sodelovanja po volivce v sredino, ki je za Janšo nedosegljiva.
V NSi neuradno ocenjujejo, da za novo morebitno vlado Janeza Janše ni ključen on sam, ampak Anže Logar in njegov politični projekt s Platformo sodelovanja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
V NSi neuradno ocenjujejo, da za novo morebitno vlado Janeza Janše ni ključen on sam, ampak Anže Logar in njegov politični projekt s Platformo sodelovanja. FOTO: Jože Suhadolnik/Delo
28. 11. 2023 | 05:00
4:21

V nadaljevanju preberite:

Petkov odstop ustanovitelja Platforme sodelovanja Anžeta Logarja z mesta predsednika sveta stranke SDS postavlja v nov kontekst kontrolirane politične procese SDS na desni sredini pred evropskimi volitvami prihodnje leto, prav tako tudi prva pozicioniranja pred naslednjimi parlamentarnimi volitvami.

Politolog in politični analitik dr. Igor Lukšič ocenjuje, da predsednik SDS pošilja Logarja v boj za sredinske glasove, ki so stranki pod njegovim vodstvom nedosegljivi. Velik del sredinskih volivcev se je po razočaranju z Gibanjem Svoboda prelilo med neopredeljene, ki jih je po zadnji raziskavi inštituta Mediana za Delo več kot tretjina.

V vrhu NSi je mogoče slišati cinične opazke, da je Logar ustanovil Platformo sodelovanja, ki pa ne želi sodelovati s političnimi somišljeniki. Po zadnjih manevrih na relaciji SDS–Logar ocenjujejo, da Janša pošilja Logarja po volivce v sredino, pri tem pa da bo poskusil dobiti tudi glasove NSi. V stranki prevladuje ocena, da za novo morebitno Janševo vlado ni ključen on sam, ampak Logar in njegov politični projekt s Platformo sodelovanja.

 

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine