Dobro jutro!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V mestni občini Velenje dražja pomoč na domu

Podražitev: Zaradi občinske subvencije bodo uporabniki na delovni dan plačevali največ 9,19 evra
Cene pomoči na domu po slovenskih občinah so zelo različne. Foto Polona Malovrh
Cene pomoči na domu po slovenskih občinah so zelo različne. Foto Polona Malovrh
4. 2. 2019 | 16:00
1:53
V velenjski mestni občini se bo podražila pomoč družini na domu​. Za delovni dan bo cena te socialnovarstvene storitve 19,27 evra na uro, ob nedeljah 23,86 in za praznike 25,01 evra, poroča krajevni tednik Naš čas. Ker pa občina namenja precejšnjo subvencijo k ceni, ki jo plača upravičenec, bodo ob 8,37-odstotni podražitvi uporabniki na delovni dan plačevali največ 9,19 evra na uro, ob nedeljah največ 11,49 in ob praznikih 12,06 evra.

Ob delavnikih bo cena za uporabnike, ki niso po zakonu v celoti oproščeni plačila, od 0,92 evra (prej 0,85) do 9,19 evra (prej 8,48), odvisno od neto dohodka na družinskega člana v preteklem letu. V občini je trenutno 87 upravičencev do pomoči na domu, ki imajo ustrezne bivalne in druge razmere za življenje v domačem okolju, vendar se zaradi starosti ali hude invalidnosti ne morejo negovati sami, njihovi svojci pa take oskrbe in nege ne zmorejo ali pa nimajo možnosti.

V centru za socialno delo Savinjsko-Šaleška navajajo, da bo v prihodnje glede na velik delež starejših in povprečno starost uporabnikov pomoči na domu nad 80 let treba organizacijsko povezati njihove storitve na domu in druge programe, ki so v pomoč starejšim, živečim v domačem okolju.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine