Pozdravljeni!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
Slovenija

V Lenartu zagorelo v obratu za predelavo odpadkov

Gorelo je v veliki hali podjetja Papir servis, gasilci so krotili veliko količino goreče plastike. Ob pregledu bližnjega potoka so odkrili tudi truplo moškega.
Vzrok za požar in škoda še nista znana. FOTO: PGD Benedikt
Vzrok za požar in škoda še nista znana. FOTO: PGD Benedikt
V. U.
14. 4. 2019 | 14:23
14. 4. 2019 | 20:06
2:29
V podružnici podjetja Papir servis na Industrijski ulici v Lenartu, v katerem se ukvarjajo s skladiščenjem in predelavo odpadkov, je ponoči zagorelo. Ogenj je zajel veliko halo, v kateri so skladiščili odpadni plastični material.

Gasilcem PGD Lenart so se ob treh zjutraj zaradi obsega požara pridružili gasilci iz sedmih drugih regionalnih društev, angažiranih je bilo okoli 70 gasilcev.

Kot nam je povedal poveljnik PGD Benedikt Gregor Jančič, z izjemo varnostnika na območju požara ni bilo nikogar, ljudje niso bili ogroženi. Požar so hitro omejili, težavo pa je predstavljala velika količina goreče plastike, ki jo je težko gasiti, potreben je tudi prekop pogorišča. Na prizorišču požara so bili do devete ure, domači lenarški gasilci dlje.



Nekaj minut pred tretjo uro ponoči so o požaru obvestili tudi policiste. Kot je sporočil Gorazd Blanuša s Policijske uprave Maribor, je do požara prišlo v ograjenem delu podjetja, v objektu velikosti približno 30 x 15 x 8 metrov. Kot je dodal, imajo gasilci  požarišče pod nadzorom, ga razkopavajo in sproti gasijo ostanke požara. Bližnjim stanovalcem svetujejo, da zapirajo okna oziroma jih ne odpirajo.

Zakaj je zagorelo in kakšen je obseg škode? Policija z ogledom kraja požara še ni pričela, dodaja Blanuša, saj na požarišču intervencijo še vedno opravljajo gasilci. Med gašenjem požara je bil en gasilec poškodovan, v okolici pa se širi vonj zaradi gorenja.

Hvala, ker berete Delo že 65 let.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine