Dober dan!

Hitre povezave
Moje naročnineNaročila
PREMIUM   D+   |   Slovenija

V kratkem več denarja za upokojence

Od 1. novembra popravki za prostovoljno vključene v pokojninsko zavarovanje, na mizi še 3,5-odstotna izredna in 4-odstotna redna uskladitev pokojin.
Po predlogu Desusa bi bili 3,5-odstotne uskladitve deležni vsi upokojenci, svet Zpiza pa meni, da bi jo morali dobiti le upokojeni pred letom 2011, pri katerih še niso odpravljeni krizni zaostanki.

Foto Uroš Hočevar
Po predlogu Desusa bi bili 3,5-odstotne uskladitve deležni vsi upokojenci, svet Zpiza pa meni, da bi jo morali dobiti le upokojeni pred letom 2011, pri katerih še niso odpravljeni krizni zaostanki. Foto Uroš Hočevar
26. 10. 2021 | 05:00
26. 10. 2021 | 11:17
6:48

V nadaljevanju preberite:

Od 1. novembra bo veljala novela zakona o pokojninskem in invalidskem zavarovanju (ZPIZ-2K), s katero bodo na boljšem vsi, ki so bili prostovoljno vključeni v obvezno pokojninsko in invalidsko zavarovanje po januarju leta 2013, skupaj več kot 9000 ljudi. V parlamentarnem postopku so še trije predlogi za spreminjanje pokojninske zakonodaje, prva je na vrsti za obravnavo – predvidoma na prihodnji seji državnega zbora – pobuda za izredno 3,5-odstotno usklajevanje, s katerim naj bi odpravili posledice kriznih zamrznitev pokojnin.

Celoten članek je na voljo le naročnikom.

Berite Delo 3 mesece za ceno enega.

NAROČITE  

Obstoječi naročnik?Prijavite se

Sorodni članki

Komentarji

VEČ NOVIC
Predstavitvene vsebine